Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pārbaudes turnīra Prāgā pirmajā spēlē pirmdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" komandu.

Vārtus pamatlaikā rīdziniekiem guva Pols Šekura un Miks Indrašis, bet pagarinājumā uzvaru Latvijas komandai atnesa Kails Vilsons,

Rezultātu Rīgas "Dinamo" atklāja cīņas 12.minūtē, kad pēc Arvīda Reķa metiena ripa nonāca pie Pola Šekuras, kurš izdarīja divus metienus. Kaut likās, ka pašās beigās ripu pielaboja arī Miks Indrašis, vārti tomēr tika ieskaitīti amerikāņu uzbrucējam. Pirmajā trešdaļā abām komandām bija gan vairākumi, gan arī labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Otro spēles daļu aktīvāk iesāka "Ak Bars" hokejisti, un viņi arī astotajā minūtē spēja panākt izlīdzinājumu, kad sekmīgu Jannes Pesonena piespēli izmantoja Aleksandrs Burmistrovs. Trešdaļas vidū Rīgas "Dinamo" komanda ieguva vairākus vairākumus, tomēr nespēlēja pārliecinoši un pat zaudēja vārtus - pretuzbrukumā Mihaila Varnakova piespēli izmantoja Tims Stepltons. Tomēr otrās trešdaļas pēdējā minūtē rīdzinieki panāca izlīdzinājumu 2:2, kad Indraša un Roberta Bukarta saspēlē sekmīgākais skaisti bija pirmais no viņiem.

Spēles trešā trešdaļa ritēja ar vairākām iniciatīvas maiņām, bet nevienai no komandām vārtus tā arī neizdevās gūt un pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 2:2. Savukārt pagarinājuma trešajā minūtē uzvaru izrāva Vilsons, kad viņš pirmais nokļuva pie ripas pēc Meta Robinsona piespēles.

Pēc cīņas abas komandas izspēlēja arī pēcspēles metienu sēriju, kurā "Ak Bars" uzvarēja ar rezultātu 2:0 - piecu metienu sērijā vārtus Rīgas komandā nespēja gūt ne Vilsons, ne Šekura, ne Indrašis, ne Bukarts, ne arī Džeriņš.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Turnīra turpinājumā otrdien Rīgas "Dinamo" tiksies ar vietējo "Lev" vienību, bet ceturtdien pretiniekos būs Ufas "Salavat Julajev". Pēc tam piektdien sekos mačs par vietu turnīrā.

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdz vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

Rīgas "Dinamo" kopējos treniņus uzsāka 11.jūlijā, bet no 21.jūlija līdz augusta sākumam atradās treniņnometnē Valmierā.

Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas Piņķos tika pārspēti Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubi Ņeftekamskas "Toros" un Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" attiecīgi ar 8:1 un 3:0.

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!