Foto: F64

Aizvadītās nedēļas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labākais uzbrucējs kanādietis Kails Vilsons no Rīgas "Dinamo" izbauda pavadīto laiku Latvijas komandā, izteicās pats sportists.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā Vilsons trīs izbraukuma spēlēs guva četrus vārtus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +5. Šāds sniegums nepalika nenovērtēts, un kanādietis tika atzīts par KHL nedēļas labāko uzbrucēju.

"Ir lieliski saņemt šādus apbalvojumus. Taču nekad nevar paredzēt, kad gadīsies tāda spēle kā man," sacīja Vilsons, kurš mačā pret Doņeckas "Donbass" no Ukrainas guva trīs vārtus jeb "hat trick", palīdzot rīdziniekiem uzvarēt ar 4:2. "Taču, kad komandai veicas, spēlētajiem arī ir iespēja izcelties individuāli. Cerams, ka turpināsim uzvarēt un arī pārējiem puišiem veiksies labi."

Jau vēstīts, ka otrdien rīdzinieki piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, savā laukumā ar 1:3 atzīstot Austrumu konferences spēcīgākā kluba Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Sezonas pirmajās piecās spēlēs Rīgas "Dinamo" izcīnīja četras uzvaras un cieta zaudējumu pēcspēles soda metienu sērijā, tiekot pie viena punkta.

"Pret Kazaņu izdarījām daudz labu lietu. Mums ir jāpiestrādā pie mazākuma, jo tieši šādi ielaidām divas ripas. Tomēr tā hokejā notiek - viņi tiek pie atlēkušajām ripām un gūst vārtus. Spēlējām smagi, spējām atgūties, taču cietām zaudējumu," atcerējās kanādietis. ""Ak Bars" sastāvā ir prasmīgi spēlētāji, taču laukumā izgājām ar domu, ka strādāsim smagāk nekā viņi un šādi mēs varam viņus uzvarēt. Vairumā gadījumu tas nostrādā, taču laikam šoreiz ar to nepietika."

"Šī ir mana pirmā sezona Eiropā. Vēl daudz ko mācos un vēl īsti neesmu pieradis pie lielajiem laukumiem, kā arī citādā spēles stila. Taču kļūstu labāks un gūstu no tā baudu. Uz nākotni raugos optimistiski," pauda Vilsons, kurš līdz šim spēlējis tikai Ziemeļamerikā.

Rīgas "Dinamo" uzbrucējs minēja, ka tieši lielais laukums ir vislielākā atšķirība no Ziemeļamerikas. "Nevari visu laiku skriet, skriet un skriet. Dažreiz, lai pieņemtu lēmumu, man nākas nedaudz vilcināties un padomāt, nevis to darīt uzreiz, kā biju radis iepriekš."

"Rīga ir lieliska pilsēta, tikai žēl, ka jau tagad paliek auksts," ar smaidu teica Vilsons. "Viss, kas vajadzīgs, ir piecu minūšu attālumā. Rīgā ir ļoti labi restorāni, tādēļ garlaicīgi šeit nav. Arī "Dinamo" komandā viss ir lieliski - ir laba infrastruktūra, arī Piņķos. Tiesa, vēl nav sākusies tā trakā ceļošana uz citām pilsētām, bet pagaidām viss ir bijis ļoti labi, arī izbraukumos. Izbaudu laiku šeit."

Vilsons atklāja, ka labāk iejusties viņam palīdzot cits Rīgas "Dinamo" leģionārs - arī kanādiešu uzbrucējs - Pols Šekura.

"Šekura man palīdz ļoti daudz, jo viņam pieredze Eiropā ir krietni lielāka nekā man. Turklāt drīz man Latvijā piebiedrosies arī sieva. Dzīvoju vienā mājā ar citiem komandas biedriem, kopā ceļojam. Tas palīdz iejusties," sacīja Vilsons, kurš ikdienā mēdz skatīties arī citu komandu KHL spēles, jo šajā līgā spēlējot labi hokejisti, kurus ir patīkami skatīties.

Ceturtdienas vakarā Rīgas "Dinamo" aizvadīs savu septīto šīs sezonas spēli regulārajā čempionātā - "Arēnā Rīga" vajadzēs spēkoties pret iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!