Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirms Gagarina kausa izcīņas sākuma Sanktpēterburgas SKA ir papildinājuši sastāvu ar 26 gadus veco vārtsargu Ivanu Kasutinu, kurš līdz šim pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehovas klubu "Vitjazj", ziņo krievu mediji.

Apmaiņā pret Kasutinu "Vitjazj" saņems materiālu kompensāciju.

Šosezon 26 gadus vecais Kasutins "Vitjazj" vārtos aizvadījis 30 spēles, kurās atvairījis 92,2% metienu, ielaidis 79 ripas un vienu maču nospēlējis "sausā".

Jāpiebilst, ka arī pagājušosezon Kasutins pirms "play-off" cīņām nomainīja komandu, pārejot no "Spartak", kas neiekļuva Gagarina kausa izcīņā, uz "Ak Bars".

Sezonas sākumā Sanktpēterburgas SKA pamatvārtsargs bija Sergejs Bobrovskis, taču pēc NHL lokauta beigām viņš devās uz savu pamata darbavietu, Kolambusas "Blue Jackets", līdz ar to krievu klubam aktuāls kļuva jautājums par otru vārtsargu, atzīst SKA vadība.

"Visi varianti ar ārzemju vārtsargiem atkrita, jo cenas tika paceltas vairākkārtīgi, bet mūsu politika ir - netērēt lieki naudu," saka SKA ģenerālmenedžeris Aleksejs Kasatonovs. "Direktoru padome šo darījumu apstiprināja un es arī to uzskatu par optimālu izvēli. Līgumu ar Kasutinu gribējām noslēgt jau agrāk, taču "Vitjazj" tad cīnījās par "play-off". Tiklīdz viss kļuva skaidrs, uzreiz sākām pārrunas. Līguma parakstīšana ar Kasutinu vēl nenozīmē, ka viņš būs pirmais vārtsargs. Spēlēs tas, kurš būs spēcīgāks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!