Foto: RIA Novosti/Scanpix

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko trenē latviešu speciālists Harijs Vītoliņš.

"Dinamo" viesos ar 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) pārspēja Hantimansijskas "Jugra", tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Minūti pirms pirmā perioda beigām Aleksejs Cvetkovs viesus izvirzīja vadībā, bet otrās trešdaļas sākumā divu minūšu laikā Aleksejs Tereščenko un Daņils Tarasovs panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Otrā perioda otrajā pusē Maksims Pestuško guva ceturtos vārtus, bet piekto reizi "Jugra" vārtsargu pārspēja Jakubs Petružāleks, kurš bija precīzs pēc piecām trešajā trešdaļā nospēlētām minūtēm.

Turpinājumā mājinieki divus vārtus atguva, kas gan neglāba viņus no zaudējuma ar 2:5.

Karsums šim mačam pieteikts nebija, jo hokejists ir iedzīvojies savainojumā.

Rietumu konferences un visas līgas līderi ar 90 punktiem 42 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr otro vietu kā labākā Bobrova divīzijas komanda ieņem Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas 42 spēlēs guvusi 78 punktus.

Tikmēr sestā ar 72 punktiem 42 spēlēs ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet septītie ar 70 punktiem 44 spēlēs ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 41 spēlē ir 12.pozīcijā, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit punktiem..

Austrumu konferencē līderi ar 79 punktiem 42 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", kamēr latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 71 punktu 44 mačos ir piektie, bet Toljati "Lada", kurai pie stūres ir latviešu speciālists Artis Ābols un vārtus sargā Edgars Masaļskis, ar 53 punktiem 42 spēlēs atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!