Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Helmuta Baldera vadītā Latvijas leģendu komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Leģendu mačā ļoti vēlējās pārspēt Vjačeslava Fetisova Krievijas leģendas, taču pretinieks izrādījās meistarīgāks, pēc spēles izteicās Baldera komandas spēlētājs, bijušais Latvijas izlases uzbrucējs un kapteinis, Harijs Vītoliņš.

Kā ziņots, piektdien notikušajā spēlē Baldera komanda ar rezultātu 7:11 (1:5, 3:2, 3:4) zaudēja Fetisova vienībai.

"Bija ļoti patīkami atkal satikt vecos cīņu biedrus, kurus liktenis iemetis kur nu kuru, un kārtīgā sportiskā atmosfērā skatītāju priekšā aizvadīt spēli. Laikam sanāk tā, ka Fetisova komanda vienkārši bija meistarīgāka. Nerealizējām ļoti daudz izgājienus vienatnē pret vārtsargu, kamēr pretinieki precīzi veica gandrīz katru mēģinājumu. Lai arī ļoti centāmies un pratām pārsvaru samazināt, līdz neizšķirta panākšanai mums tomēr pietrūka," izteicās Vītoliņš.

"Protams, ka uzvarēt gribas visiem un vienmēr, neatkarīgi no tā, kas tā ir par spēli. Lai arī mūsu galvenais uzdevums bija parādīt labu sniegumu un izbaudīt spēli, katrs vēlējāmies pretiniekus pārspēt," piebilda kādreizējais uzbrucējs.

Vītoliņš īpaši izcēla Fetisova komandas vārtsargu Maksimu Mihailovski, kurš vairākas reizes glāba savu vienību no drošu vārtu zaudējuma. "Lai arī bullīšos divus skaistus vārtus iemetām, pārējās reizēs Mihailovskis darbojās lieliski. Paši savā starpā tikmēr slēdzām derības, vai ripa ielidos viņa vārtos, taču gandrīz visu laiku zaudējām, jo vienmēr likām uz to, ka vārtsargs tiks pārspēts."

"Ir ļoti patīkami, ka šāda spēle vispār notika. Šādas Zvaigžņu spēles ietvaros kas tāds nav obligāti jāparedz, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka Leģendu spēle tika noorganizēta," piebilda Vītoliņš, kurš spēlēja vienā maiņā ar Balderi un savu kolēģi Maskavas "Dinamo" komandas treneru korpusā Oļegu Znaroku.

"Visiem gribās, lai skatītāju būtu vairāk, taču domāju, ka tie, kas atnāca, to nenožēloja, jo šī bija fantastiska iespēja vienkopus redzēs tik daudz izcilus spēlētājus," samērā retās skatītāju rindas "Arēna Rīga" tribīnēs komentēja Vītloliņš.

KHL Leģendu mačā Fetisova komandu trenēja leģendārais Viktors Tihonovs, kā arī Aleksandrs Jakuševs. Savukārt Baldera komandu vadīja Edgars Rozenbergs un slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš iepriekšējās trīs sezonas vadīja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", bet pašlaik ir Maskavas CSKA galvenais treneris.

"Šuplers visu laiku centās mūs uzmundrināt un iedvesmot, viņš ļoti juta līdzi. Patiešām unikāls cilvēks," sava kolēģa veikumu raksturoja Vītoliņš.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī "Arēnā Rīga", atzīmējot Latvijas hokeja 80 gadu jubileju, jau risinājās Latvijas un Krievijas veterānu spēle, bet šajā Leģendu spēlē Latvijas (Baldera komandas), gan Krievijas (Fetisova komandas) sastāvi bija nedaudz spēcīgāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!