Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" galveno treneri oficiāli apstiprināts latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, piektdien paziņoja komandas ģenerāldirektors Andrejs Safronovs.

Kā zināms, līdzšinējais Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks turpmāk vadīs Krievijas valstsvienību, bet klubam turpinās palīdzēt kā konsultants. Tikmēr Vītoliņš būs arī Krievijas valstsvienības galvenā trenera asistents.

Vītoliņš tandēmā ar Znaroku strādāja kopš KHL dibināšanas. Kā zināms, abu speciālistu vadībā Maskavas "Dinamo" divas reizes kļuvusi par Gagarina kausa ieguvējiem.

"Ja Maskavas "Dinamo" komandai pavisam neveiksies, tad Znaroks atgriezīsies un ņems lietas atkal savās rokās," iepriekš sacīja Safronovs.

Vītoliņš bija Znaroka asistents arī darbā ar Latvijas valstsvienību, tomēr pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kad komanda ar lielām mokām saglabāja vietu augstākajā divīzijā, viņi no amata tika atlaisti. Šis duets vadīja Latvijas izlasi arī 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kur tā ieņēma pēdējo, 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!