Foto: Sputnik/Scanpix

Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Daniss Zaripovs, kā arī vēl divi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāji pieķerti dopinga lietošanā, apstiprinājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) preses dienests.

36 gadus vecajam hokejistam, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem. Viņa analīzēs tika atrastas divas aizliegtās vielas, kas attiecas uz klasi S6.b (stimulatori) un klasi S5 (diurētiķi un maskējošie līdzekļi). Izdevums "Sport Ekspress" ziņo, ka analīzēs atrastie preparāti ir pseidoefedrīns un hidrohlortiazīds, turklāt dopings konstatēts gan A, gan B provē.

2016./2017. gada KHL sezonā dopinga pārbaudes līga veica sadarbībā ar Starptautisko Hokeja federāciju (IIHF), konventa "SportAccord" antidopinga nodaļu "Doping Free Sport Unit" (DFSU) un vairākām WADA akreditētām ārzemju antidopinga aģentūrām. Kopumā sezonas laikā tika paņemti 377 analīžu paraugi.

Zaripova lietu IIHF Disciplinārā komiteja izskatīja šā gada 21. jūlijā un pēc visu materiālu izpētes piesprieda viņam diskvalifikāciju, kas būs spēkā līdz 2019. gada 22. maijam. Magņitogorskas "Metallurg", ko Zaripovs pārstāvēja dopinga nodošanas brīdī, un viņa pašreizējā kluba Kazaņas "Ak Bars" vadība jau apstiprinājusi, ka iesniegs apelāciju par Zaripova diskvalifikāciju.

Konkrēto dopinga provi Zaripovs nodevis šā gada 29. janvārī pēc KHL regulārā čempionāta spēles ar Maskavas CSKA.

KHL apstiprinājusi, ka aizliegtie preparāti atrasti arī Zagrebas "Medveščak" aizsarga Dereka Smita un Vladivostokas "Admiral" aizsargs Andreja Koņeva analīzēs. Abos paraugos konstatēti stimulatori.

Derekam piespriesta diskvalifikācija līdz 2018. gada 2. septembrim, Koņevam - līdz 2017. gada 19. novembrim.

Visi trīs hokejisti ir atstādināti no KHL sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!