Foto: F64

Zaudējumu purvā iestigusī Latvijas hokeja komanda Rīgas "Dinamo", kurai šobrīd ir kluba vēsturē garākā neveiksmju sērija, šodien Ņižnekamskā pret vietējo "Ņeftehimik" noslēdz savu šīs sezonas otro Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēļu sēriju.

Mačs sāksies plkst.19.30 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

Rīdzinieki pēdējos deviņos mačos nav spējuši uzvarēt, piedevām paliekot arī bez izcīnītiem punktiem, sasniedzot jaunu kluba antirekordu. Piecas neveiksmes tika piedzīvotas mājās, bet pēc tam sekojuši četri zaudējumi viesos. Kluba antirekords tika "uzlabots" pirmdien, kad Sanda Ozoliņa trenētā komanda ar 2:7 kapitulēja Kazaņas "Ak Bars" komandai.

Pēc pirmdienas mača Ozoliņš preses konferencē atzina, ka komanda nokļuvusi pamatīgā purvā, no kura laukā jātiek kopīgiem spēkiem. "Tā ir kopīga atbildība un kopīgs uzdevums - izkļūt no šī purva," sacīja rīdzinieku galvenais treneris.

Rīgas "Dinamo" šosezon uzvarējuši tikai divos no 13 mačiem, abus panākumus gūstot viesos, kamēr pirmajās piecās mājas spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi. Savukārt sekojošo piecu izbraukuma spēļu sēriju "Dinamo" pirms nedēļas sāka ar 1:2 zaudējot Ufas "Salavat Julajev" komandai, pēc tam ar 1:5 tika atzīts "Soču" komandas pārākums, sestdien lieliskas pēdējās minūtes neglāba no zaudējuma 2:3 pret Helsinku "Jokerit" hokejistiem, kam sekoja pirmdien piedzīvota neveiksme pret "Ak Bars" ar 2:7.

Rīdzinieki ar pieciem punktiem ieņem pēdējo - 13.vietu - Rietumu konferencē un visā līgā.

Tikmēr "Ņeftehimik" pēdējos divos mačos ir uzvarējusi, mājās ar 2:1 pārspējot Maskavas "Spartak" un sestdien ar 4:2 Čerepovecas "Severstaļ", savukārt pie punktiem tā tikusi četrās cīņās pēc kārtas. Šosezon Ņižņekamskas komanda ir izcīnījusi sešas uzvaras desmit mačos, ar 18 punktiem ieņemot devīto vietu Austrumu konferencē, taču no vadošā četrinieka to šķir tikai trīs punkti. Ņižņekamskas komandu trenē odiozais speciālists Andrejs Nazarovs, kurš jau bijis pie daudzu KHL komandu stūres.

Abas vienības līdz KHL čempionātos savā starpā tikušās 17 reizes, 11 mačos uzvarot rīdziniekiem, piedevām deviņas reizes to spējot pamatlaikā. Pērn uzvaras tika dalītas uz pusēm, viesos "Dinamo" zaudējot ar 1:3, bet mājās gūstot panākumu ar 3:2 pēcspēles metienos.

Pēc spēles Ņižņekamskā rīdziniekiem būs četru dienu pārtraukums, bet tad komanda aizvadīs divus mājas mačus, nākamajā pirmdienā uzņemot Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star", bet vēl pēc dienas tiekoties ar Vladivostokas "Admiral", kurā spēlē Oskars Bārtulis. Pēc tam "Dinamo" atkal kravās ceļasomas, dodoties vēl vienā piecu spēļu izbraukumā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!