Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā turnīra čempione Sanktpēterburgas SKA sestdien panāca izlīdzinājumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijā.

Finālsērijas otrajā mačā SKA savā laukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Maskavas CSKA, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu 1-1.

Abi vārti šajā mačā tika gūti otrajā trešdaļā, jo tās 40.sekundē vadībā SKA vienību izvirzīja Ņikita Gusevs, bet 31.minūtē 2:0 panāca Jarno Koskiranta. Turpinājumā CSKA centās atspēlēties, bet tas tai neizdevās.

Sanktpēterburgas komandas vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visus 25 CSKA hokejistu metienus.

Šīs sērijas nākamā cīņa notiks pirmdien.

Tikmēr Austrumu konferences finālā Kazaņas "Ak Bars" piektdien pirmajā mačā ar 2:1 uzvarēja Čeļabinskas "Traktor".

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Nākamajā sezonā KHL spēkosies 25 komandas, jo no turnīra tika izslēgta Toljati "Lada" un Hantimansijskas "Jugra". Plānots, ka vienības aizvadīs vismaz 60 mačus.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!