Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA trešdien sasniedza Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīra jeb Gagarina kausa finālu.

Rietumu konferences fināla ceturtajā spēlē SKA viesos ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Sērijā līdz četrām uzvarām SKA triumfēja ar 4-0.

Šajā mačā visi vārti tika gūti otrajā periodā. Vispirms trešdaļas devītajā minūtē SKA aizsargs Dinārs Hafizuļins realizēja vairākumu, bet sešas minūtes vēlāk Antons Belovs ar spēcīgu tālšāvienu panāca 2:0. Trīsarpus minūtes pirms perioda beigām Aleksandrs Kadeikins mazākumā vienus vārtus atguva, taču turpmākajā spēles gaitā "Lokomotiv" izlīdzinājumu panākt nespēja, līdz ar to SKA svinēja uzvaru ar 2:1 un iekļuva Gagarina kausa finālā.

SKA komanda Gagarina kausu izcīnīja 2015.gadā, kad to trenēja Vjačeslavs Bikovs.

Tikmēr Austrumu konferences finālā pērnās sezonas čempione Magņitogorskas "Metallurg" pēc trim mačiem ar 3-0 ir vadībā pret Kazaņas "Ak Bars".

SKA konferences pusfinālā ar 4-1 pārspēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo", bet "Lokomotiv" ar 4-2 pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Vēl pirms tam pirmajā kārtā SKA ar 4-0 uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz", bet "Lokomotiv" ar 4-1 uzveica Minskas "Dinamo".

Tikmēr Austrumos "Metallurg" pusfinālā ar 4-0 pārspēja Astanas "Baris", bet "Ak Bars" ar 4-2 uzveica Omskas "Avangard".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!