Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs un tagadējais Krievijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks izteica savu viedokli par tiesāšanu šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajās spēlēs.

Kā zināms, jaunās KHL sezonas pirmās kārtas izcēlušās ar ļoti lielu spēlētāju noraidījumu īpatsvaru, kas saistīts ar noteikumu izmaiņām. Tiesneši šajā sezonā cenšas izskaust "netīru" un tīši rupju spēli, kas traucē pretinieku spēles veidošanu, taču pirmajās sezonas spēlēs komandām lielākā daļa spēles jāpavada nevienādos sastāvos.

"Ja godīgi, man nav ne tiesību, ne lielas vēlēšanās kritizēt jaunos noteikumus. Kā valstsvienības trenerim, man ir ļoti svarīgi, lai Krievijā, Eiropā un Ziemeļamerikā tiesāšana norit pēc vienas metodikas," krievu medijiem sacīja Znaroks. "Nepieciešams, lai visās līgās ir vienādi tiesāšanas standarti. Tad nacionālajai komandai būs vieglāk startēt Eiropas un pasaules mērogā. Tomēr baidos, ka vienādi standarti nebūs, un tad būs nopietnas problēmas."

"Es piekrītu, ka spēlētāji ir jāsoda par nopietniem pārkāpumiem – sitiens galvā vai grūšana bortā. Runājot par mazajiem pārkāpumiem, tad tos var saskatīt jebkurā pieskārienā, jo hokejs ir kontaktu sports. Tāpēc mēs redzam, ka tagad tiesnešu faktors spēļu laikā spēlē vēl lielāku lomu. Tas viss netieši izpaudās dažās iepriekšējās spēlēs, kad spēlētāji spēles sākumā tika noraidīti par mazāko pārkāpumu, bet trešajā periodā, kad noraidījuma vai ielaistu vārtu nozīme būtiski pieaug, aina laukumā ir atšķirīga. Šāda tiesāšana, kas rada tik daudz jautājumu, ir jālabo," sacīja speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!