Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dinamo" trešdien otro reizi izcīnīja Gagarina kausu, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) "play-off" finālsērijas sestajā mačā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) izbraukumā uzvarot Čeļabinskas "Traktor" vienību un triumfējot sērijā ar 4-2.

Pirmos vārtus pirmās trešdaļas beigās guva Maksims Jakuceņa, izvirzot vadībā mājiniekus, taču pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija 2:1 "Dinamo" labā. Vārtus maskaviešiem guva Sergejs Soins, izlīdzinot rezultātu, un Dmitrijs Pestunovs, izvirzot savu komandu vadībā.

Trešās trešdaļas vidū Petri Kontiola rezultātu izlīdzināja un tad sākās īsts "play-off" hokejs - principiāls un pašaizliedzīgs, jo bija skaidrs - tā komanda, kas gūs trešos vārtus, būs uzvarētāja, jo diez vai atlikušajās perioda minūtēs rezultāts vēlreiz tiks izlīdzināts.

Abām komandām izdevās aktīvi un bīstami uzbrukumi, taču augstā līmenī spēlēja gan aizsardzība, gan abi vārtsargi, un spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Pirmā pagarinājuma sākumā Maskavas "Dinamo" nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču "Traktor" nepārspēja maskaviešu vārsargu Aleksandru Jerjomenko.

Pēc nepilnām trim minūtēm divas soda minūtes nopelnīja Jevgeņijs Kuzņecovs, un "Traktor" pirmo reizi šai mačā palika skaitliskajā mazākumā. Maskavieši metās uz Maikla Gārneta sargātajiem vārtiem, taču arī šoreiz rezultāts nemainījās, un atmosfēra "Traktor" arēnā jau bija nokaitēta līdz baltkvēlei.

Uzvaras vārtus "Dinamo" guva, spēlējot vienādos sastāvos - vienā no spēles momentiem ne pārāk veiksmīgi pie saviem vārtiem nospēlēja "Traktor" aizsargs Derons Kvints, patraucējot Gārnetam, un to izmantoja Aleksejs Cvetkovs atsisto ripu raidot vārtos - 3:2.

Tādējādi Znatoks, Vītoliņš un Maskavas "Dinamo" ir kļuvuši par divkārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem un par otro KHL klubu, kas šo prestižo balvu izcīnījuši divreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!