Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Oļegs Znaroks uz Latviju noteikti atvedīs šopavasar ar Maskavas "Dinamo" izcīnīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno trofeju ‒ Gagarina kausu, trešdien, viesojoties "Radio 101" raidījumā "Overtime", sacīja KHL čempionvienības galvenais treneris.

Znaroks gan vēl nezināja konkrētus datumus, kad tas notiks, taču Gagarina kausu uz Rīgu un arī Liepāju viņš ir apņēmies atvest. Intervijā radioraidījumam Maskavas "Dinamo" galvenais treneris pastāstīja, ka viņam grūtākā bijusi pirmās kārtas sērija, jo tad visas komandas ir noskaņojušās uz tikšanu tālāk, un labs starts ieliek labus pamatus tālākajām cīņām. Atšķirībā no divus gadus veciem notikumiem, kad Znaroka vadītā Balašihas MVD arī iekļuva Gagarina kausa finālā, bet toreiz finālā zaudēja, šoreiz treneris nav pieļāvis iepriekšējās kļūdas.

"Pirms diviem gadiem pēc uzvaras Rietumu konferencē mums tika pasniegts kauss, toreiz ģērbtuvē spēlētājiem bija šampanietis, svinības un puiši atslābinājās. Tagad nekā tāda nebija, pēc uzvaras konferencē visi koncentrējās finālam," Znaroks uzsvēra, ka komandai bijis tikai viens mērķis, ko arī izdevies sasniegt, lai gan pēc budžeta Maskavas "Dinamo" ir KHL vidusmēra komanda.

Znarokam pašlaik līgums ar Maskavas "Dinamo" ir beidzies, un viņš par turpmāko darbavietu vēl ir neziņā, taču piedāvājumu netrūkstot. "Ir piedāvājumi no vairākām komandām, spēcīgām komandām, taču man negribētos nekur tālu braukt. Šo četru gadu laikā esmu sevi parādījis, tā ka man nav bail palikt bez darba. Protams, arī Maskavas "Dinamo" vēlas, lai palieku. Domāju, ka līdz 20.maijam būs skaidrs, kur turpināšu strādāt," "Radio 101" intervijā piebilda treneris, kurš ir nolīdzis arī aģentu, jo pašam vest sarunas par naudas lietām ne īpaši labi veicas. Znaroks arī minēja, ka četru gadu laikā, kopš izveidota Rīgas "Dinamo", viņam ar šā kluba vadību nekādu sarunu nav bijis.

Komentējot pēdējās ziņas no Rīgas "Dinamo" nometnes, Znaroks sacīja, ka dzirdējis, ka komandā vairs nespēlēs Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs, kā ir pauda neizpratni par to, ka Rīgas "Dinamo" vairs neesot vajadzīgs Sandis Ozoliņš. "Sanča [Sandis Ozoliņš] joprojām ir pieprasīts, viņš ir profesionālis, un jebkurš treneris būtu laimīgs, ja tāds hokejists būtu komandā. Viņš ir izcils hokejists, jo esmu spēlējis ar Sandi kopā, bijis par treneri komandā, kurā viņš spēlē, un strādājis ar kopā ar viņu kā ģenerālmenedžeri. Manuprāt, Rīgas "Dinamo" izdarīs lielu kļūdu, ja viņu nepaturēs," uzskata Znaroks.

Maskavas "Dinamo", kuru kopā ar Znaroku trenē arī viņa palīgs Harijs Vītoliņš, kļuva par pirmo Rietumu konferences komandu, kas izcīnījusi Gagarina kausu, finālā septiņu spēļu sērijā ar 4:3 pārspējot Omskas apgabala "Avangard", kurā spēlēja Georgijs Pujacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!