Foto: Sputnik/Scanpix

Zviedrijas Hokeja federācija (ZHF) joprojām nemaina nostāju un nepiekrīt zviedru klubu dalībai Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), paziņojis federācijas sporta direktors Mikaēls Lundstrēms.

Zviedru mediji ceturtdien, 14. aprīlī, vēsta, ka zviedru hokeja klubs ar "darba" nosaukumu "Crowns" nākamsezon varētu iekļauties KHL čempionātā. Arī KHL vadība iepriekš atklāja, ka izskatot klubu pieteikumus no Vācijas, Zviedrijas un Itālijas, taču runa ir par tālāku nākotni, ne 2016./2017. gada sezonu, taču Lundstrēms atkārtoti uzsvēris, ka aizliegums zviedru klubiem pievienoties KHL attiecas uz visu divīziju komandām, ziņo aģentūra "R-Sport".

"Mūsu nostāja attiecībā uz šo jautājumu nav mainījusies - jautājums par zviedru kluba ienākšanu šajā līgā reiz jau ir bijis, bet mēs jau toreiz likām saprast un tagad esam gatavi to atkārtot, ka tas nav iespējams," saka Lundstrēms. "Mēs esam nosūtījuši vēstuli KHL un Krievijas Hokeja federācijai, kurā izskaidrojam savu pozīciju. Mēs šobrīd vienkārši neesam ieinteresēti."

Kā zināms, šobrīd KHL spēlē septiņu valstu komandas, kas pārstāv Latviju, Somiju, Slovākiju, Horvātiju, Baltkrieviju, Kazahstānu un Krieviju. Nākamsezon KHL pievienosies pirmais klubs no Ķīnas, interesi izrādījusi arī Igaunija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!