Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" tomēr nespēlēs zviedru vārtsargs Henriks Kārlsons, svētdien ziņo portāls "sportacentrs.com".

Kārlsons esot izvēlējies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" piedāvājumu, jo sestdien notikušajā jauno spēlētāju drafta ceremonijā Sanhosē "Sharks" vienība, kurai piederēja tiesības uz Karlsonu, aizmainīja zviedru vārtsargu uz Kalgari.

"Flames" uz Kārlsonu cer, kā otro vārtsargu aiz soma Mikas Kiprusofa. Karlsons Kanādas medijos jau esot izteicies, ka gatavojas cītīgi strādāt, lai apliecinātu sevi un tiktu komandas sastāvā: "Smagi strādāšu un mēģināšu būt tik labā formā, kādā vien varu būt. NHL vienmēr ir bijis mans sapnis kopš jaunības. Es nespēju noticēt tam, kas noticis. Esmu ļoti laimīgs."

Tikmēr "Dinamo" norādīja, ka juridiska vienošanās par Kārlsona spēlēšanu vēl nav bijusi panākta un tas nozīmē, ka klubam būs jāmeklē jauns vārtsargs.

Mēneša vidū "Dinamo" gan paziņoja, ka oficiāli panākta vienošanās ar Kārlsonu un viena gada līgums tiktu parakstīts tuvākajā laikā.

26 gadus vecais un 1,98 metrus garais vārtsargs pagājušajā sezonā centās iekļūt "Sharks" komandā, tomēr tas viņam neizdevās. Sezonu Kārlsons aizvadīja Zviedrijas komandā "Farjestads", 34 spēlēs vidēji ielaižot 2,45 ripas un atvairot 91,4 procentus metienu.

"Dinamo" jūnijā vienojās ar amerikāņu vārtsargu Krisu Holtu.

25 gadus vecais Holts ar "Dinamo" parakstīja līgumu uz diviem gadiem.

Holts aizvadītajā sezonā spēlēja NHL kluba Otavas "Senators" fārmklubā Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Kā zināms, Binhemtonas vienībā pērn spēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Aizvadītajā sezonā 1,93 metrus garais Holts AHL čempionātā 33 aizvadītajās spēlēs izcīnīja 16 uzvaras, vidēji savos vārtos ielaižot 2,95 ripas un atvairot 90,5% pretinieku metienu. Tāpat Holts četros mačos palika ne reizi nepārspēts.

Joprojām nav zināms, kur karjeru turpinās aizvadītās sezonas "Dinamo" un Latvijas izlases pamatvārtsargs Edgars Masaļskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!