Foto: Publicitātes foto
Līdz ar pavasara iestāšanos ir pamodusies ne tikai daba, bet arī sarosījušies Latvijas Olimpiskās komitejas projekta "Sporto visa klase" dalībnieki. Projekta mērķis ir uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, nodrošināt nepieciešamās fiziskās slodzes apjomu, kas arī tiek īstenots visa šī projekta realizācijas laikā.

Pagājušajā nedēļā Daugavpils Olimpiskajā centrā notika Latvijas Olimpiskās komitejas projekta "Sporto visa klase" draudzības sacensības tautas bumbā, kurās piedalījās 4. klašu skolēni no dažādām Latvijas pilsētām. Piedalījās projektā iesaistīto sešu izglītības iestāžu 4.klašu izglītojamie – Daugavpils 3.vidusskolas 4.b klase; Jelgavas 4.vidusskolas 4.c klase; Liepājas 8.vidusskolas 4.a klase; Rīgas Hanzas vidusskolas 4.a klase; Valmieras Pārgaujas sākumskolas 4.d klase; Ventspils 4.vidusskolas 4.b klase, bet par sacensību organizēšanu rūpējās Daugavpils 3.vidusskolas kolektīvs.

Sacensības norisinājās atbilstoši apstiprinātajam LOK tautas bumbas sacensību reglamentam.

Sacensību dalībniekus atklāšanā ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs un projekta idejas autors Žoržs Tikmers, Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Uldis Pastars, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, Daugavpils pilsētas sporta skolotāju Metodiskās apvienības vadītājs Anatolijs Kazakevičs. Uzrunājot klātesošos, viesi uzsvēra sportisko aktivitāšu nozīmīgumu katra ikdienā, kā arī pateicās skolotājiem par aktīvu dalību projektā, bet Daugavpils Vingrošanas Olimpiskā centra vingrotāju paraugdemonstrējumi uzmundrināja sacensību dalībniekus.

Apbalvošanas ceremonijā Tikmera kungs visiem pasniedza diplomus un piemiņas kausus, bet sporta skolotājas saņēma lietussargu ar projekta logo .Šoreiz uzvarētāju laurus plūca Jelgavas 4.vidusskolas 4.c klases skolēni.

Projekta realizācija jau ir pierādījusi, ka papildus sporta stundas nepalielina slodzi, bet gan tas ir ieguldījums bērnu attīstībā un veselībā, kā arī uzlabo viņu spējas darīt ikdienas lietas, uzsver rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!