Šonedēļ "Vidzemes Olimpiskajā centrā" Valmierā tiks atklāta Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta "Sporto visa klase" trešā sezona.

Projekta trešajā sezonā iesaistīsies jaunas 82 klases no 73 izglītības iestādēm visā Latvijā. Līdz ar to piecas reizes nedēļā jeb katru mācību dienu sportos jau vairāk kā 3000 skolēnu no 130 klasēm.

Projekta mērķis ir četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu iesaistīto klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) pilnveidojot metodisko programmu 3. – 6.klašu grupai.

Projekts paredz katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu 3 fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā, saskaņā ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu.

Projekts "Sporto visa klase" paredz trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā - vispārējā fiziskā sagatavotība, futbola iemaņu apguve un peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

"Jaunais mācību gads ir jau ieskrējies, kas nozīmē, ka projekta "Sporto visa klase" jaunā, trešā sezona tūlīt, tūlīt tiks atklāta. Tādēļ Latvijas Olimpiskā komiteja rīkoja ievadsemināru visiem iesaistītājiem dalībniekiem. Šī būs projekta trešā sezona un iepriekš noteiktais mērķis – 2000 dalībnieku pēc četrām projekta sezonām, sasniegts un pārsniegts ir jau pēc diviem projekta gadiem. Šajā mācību gadā piecas reizes nedēļā sportos jau vairāk kā 3000 skolēnu visā Latvijā," uzsver projekta rīkotāji. "Ņemot vērā, ka interese par projektu un vēlme iesaistīties ir milzīga, semināru nācās organizēt divās daļās. Pirmajā daļā piedalījās tie dalībnieki, kuri projektā aivadījuši jau vienu vai divus gadus, savukārt otrajā semināra daļā piedalījās jaunie projekta dalībnieki – tie, kuri projektā iesaistās pirmo gadu."

Semināru gaitā dalībnieki tika iepazīstināti ar projekta norisi, tā mērķiem un uzdevumiem - iepazinās ar vērtēšanas sistēmu, atklāšanas pasākumu un finālsacensībām, kā arī saņēma metodiskos materiālus un ekipējumu, ar projekta identitāti. Projekts paredz iesaistīto skolu skolniekiem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!