Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina
Neilgi pirms Jāņiem Latvijas galvaspilsētā Rīgā atkal valdīs riteņbraucēji – jau 33. reizi notiks "Toyota" Rīgas velomaratons, kas pulcē tūkstošiem velosipēdu mīļotāju, informē rīkotāji.

"Toyota" Rīgas velomaratons notiks 19. jūnijā, kad galvaspilsētas ielas un tiltus piepildīs ne tikai profesionālie riteņbraucēji, bet arī entuziasti un ģimenes, kuras varēs radoši izpausties un tikt pie atbalstītāju sarūpētām dāvanām. Starts un finišs šogad tiks dots 11. novembra krastmalā, bet trase visos braucienos vedīs pa Rīgas ielām, tiltiem un arī Vecrīgas sirdi.

Šogad "Toyota" Rīgas velomaratonā visi dalībnieki saņems piemiņas medaļas. Tradicionāli dalībnieki varēs izvēlēties kādu no sev vairāk piemērotām distancēm. Profesionāļi aicināti piedalīties Sporta braucienā (79 km distance, 5 apļi), entuziastiem rīkotāji piedāvā dalību Tautas distancē (16 km vai 32 km distance), bet "Spice" Ģimeņu braucienā dalībnieki veiks 16 km jeb 1 apli. Tautas distancē dalībnieki sacentīsies par Rīgas mēra kausu, bet "Spices" Ģimenes braucienā dalībniekiem būs iespēja radoši izpausties. Šajā distance dalībniekus speciāla žūrija vērtēs dažādās nominācijās, piemēram, "Stilīgākais sacensību braucējs".

""Toyota" un Rīgas velotona sadarbības pamats ir kopējas dzīves vērtības. Mūsu vērtība ir vide, kurā dzīvojam, un ar "Toyota" hibrīda automašīnās iestrādātajām tehnoloģijām, kas ļauj samazināt CO₂ un NOx izmešus apkārtējā vidē, mēs varam kaut nedaudz palīdzēt zemei kļūt zaļākai. "Toyota" mērķis ir izgudrot arvien jaunākus pārvietošanās veidus, kas būtu pieejami visiem un izmešu daudzums būtu 0. Mūsu vērtības ir uzticēšanās un profesionālisms – mēs augsti novērtējam kvalitāti katrā darbā un redzam, ka Rīgas velotona rīkotāji ir ideāls partneris šajā vērtību skalā," saka Elli Tīvele, "Toyota Baltic" mārketinga vadītāja.

"Toyota" Rīgas velomaratons ir lielākais riteņbraukšanas notikums Latvijas galvaspilsētā, kas ieņem nozīmīgu lomu vadošo Eiropas galvaspilsētu velomaratonu vidū. Rīgas velomaratona pirmajos gados uz starta devās daži simti velomīļu, bet pēdējos gados dalībnieku pulks audzis līdz pat 4000.

Pagājušajā gadā Rīgas velomaratona rīkotāji kopā ar kompāniju "Amway" uzsāka sociālas palīdzības kampaņu, kuras laikā dalībnieki, reģistrējoties "Nutrilite" komandā, varēja ziedot līdzekļus un tādējādi palīdzēt talantīgajam Latvijas sportistam Gustavam Pētersīlim atveseļošanās procesā. Šogad "Toyota" Rīgas velomaratona rīkotāji sadarbībā ar "Amway" aicina dalībniekus reģistrēties "Nutrilite" komandā un ziedot līdzekļus pagājušā gada rudenī treniņa laikā smagi cietušā riteņbraucēja ārstēšanai un rehabilitācijai. Dalībniekiem šī iniciatīva neko nemaksās, bet organizatori no katra braucēja dalības maksas cietušā riteņbraucēja ārstēšanai novirzīs 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!