Foto: Publicitātes foto
Šī gada 4.maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienā, Jūrmalā notiks vērienīgs Neatkarībās dienas velobrauciens, kura ietvaros simboliskā dalības maksa viena eiro apmērā tiks ziedota labdarībai – velosipēdu iegādei Jūrmalas pilsētas bērnunama "Sprīdītis" bērniem.

"Jūrmalā jau tradicionāli satiekas sporta un veselīga dzīvesveida entuziasti no visas Latvijas. 4.maijā par godu mūsu valsts neatkarības atjaunošanas gadadienai, aicinām visus vienoties kopīgā velobraucienā, lai līdztekus saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbalstītu arī bērnunama bērnus," aicina Jūrmalas pilsētas domes Sporta pārvaldes vadītāja Indra Brinkmane.

Organizatori aicina velo svētkos piedalīties gan tos, kas ar sportu nodarbojas profesionāli, gan tos, kam tas ir tikai vaļasprieks un enerģijas avots. Distances būs sarūpētas ikviena spējām – Sporta distance (~90 km); Tautas distance (~45 km); Ģimenes distance (~14 km); kā arī īpaša Bērnu distance. Pieaugušajiem simboliskā dalības maksa noteikta viena eiro apmērā, savukārt bērni un skolēni maratonā var piedalīties bez maksas.

"Arvien lielākam skaitam cilvēku Latvijā velosipēds ir kas vairāk par pārvietošanās līdzekli. Esam gandarīti, ka arī no savas puses varam atbalstīt veselīgu un dabai draudzīgu dzīvesveidu. Aicinu ikvienu piedalīties šajos svētkos!", stāsta Toms Jurjevs, "Vivus.lv" izpildirektors.

Pasākuma organizatori un atbalstītāji ir pārupējušes par vērienīgu balvu fondu – 15 000 eiro. Naudas balvas varēs iegūt pirmo 10 vietu ieguvēji kopvērtējumā, kas piedalīsies Sporta vai Tautas distancē, savukārt pārējos dalībniekus gaida vērtīgas pārsteiguma balvas. Kā arī katrs simtais dalībnieks saņemtu naudas balvu.

"Organizējot velo svētkus, mēs turpināt atbalstīt ideju par veselīgiem un aktīviem visu paaudžu Latvijas iedzīvotājiem. Neatkarības dienas velo brauciens Jūrmalā būs svētki visai ģimenei un visu paaudžu dalībniekiem. Aicinām 4.maijā kopīgi atzīmēt Latvijas Republikas neatkarības 25. gada dienu dzīvespriecīgā un sportiski uzlādējošā pasākumā un ne mazāk svarīgi – vienoties un atbalstīt bērnus, lai viņi arī var savu ikdienu pavadīt aktīvi un veselīgi", par pasākuma ideju stāsta sporta sacensību sēriju aizsācējs Latvijā, "Alpha Baltic Sport" vadītājs Lauris Špillers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!