Foto: Publicitātes foto
Lai gan daudzviet Latvijā jau iestājies gluži vai pavasaris, no 27.februāra līdz 1.martam Alūksnē norisināsies Ziemas sporta festivāls, kura ietvaros norisināsies arī otrais DION Sportlat balvas izcīņas posms- tautas slēpojums "Alūksne 2015".

Slēpojums notiks sestdien- 28.februārī, Alūksnes novada ziemas sporta centrā "Mežinieki".

Sacensības Alūksnē paredzētas ar kopējo startu brīvajā slēpošanas stilā. Notiks slēpojumi 18 km, 12 km, 6 km un 3 km distancēs kā arī bērnu starti.
Pirmais DION Sportlat balvas posms norisinājās Madonā un tas bija gana sarežģīts un prasīja daudz spēka no ikviena, kas tajā piedalījās. Pirmie punkti sadalīti, arī uzvarētāji tika noskaidroti, bet priekšā cita trase, jauni dalībnieki un jauna cīņa.

Slēpojuma dalībnieku ierašanās sacensību dienā, reģistrācija, distances apskate un iesildīšanās plānota jau no plkst.10.00. Kā pirmie slēpojumu uzsāks paši mazākie slēpotāji- viņu starts plkst.11.45. 12.10 sāksies sacensības S12, V12 un Iesācēju klasē IS un IV, 12.30 uz starta stāsies vīrieši meistarības klasēs, bet 12.40 – dāmas meistarības klasēs un V60 grupas slēpotāji. Savukārt plkst.12.45 startēs S15 un V15 grupu dalībnieki. Sacensību uzvarētāju apbalvošana paredzēta turpat "Mežiniekos" 15.00.
Alūksnes slēpošanas trase vijas gan pa kalnainu, mežiem klātu apvidu, gan pa laukiem Alūksnes pievārtē. Tās augstākās vietas sasniedz aptuveni 220 m virs jūras līmeņa, tādēļ atsevišķos pakalnos skatam paveras arī pilsēta. Distances grūtības pakāpe solās but vidēja.

Ziemas sporta festivāla programma Alūksnē ir gana plaša- hokejs, biatlons, slēpošana, auto ledus sprints uz Alūksnes ezera, minirallijs, kaitborda paraugdemonstrējumi un apmācība, slidošana, vakarā arī snovborda šovs un pat zemledus makšķerēšana- tas viss un daudz kas cits sagaida ikvienu, kas apmeklēs vienu no skaistākajām un sniegotajām Latvijas pilsētām- Alūksni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!