Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās nedēļas nogalē Apes mototrasē notika Vivus.lv MTB Maratona 2014. gada sezonas otrais posms, uz kuru bija ieradušies vairāki desmiti dalībnieku no ziemēlu kaimiņzemes Igaunijas.

Apes posmā, kas ir vienīgās velosacensības Latvijā, kur trase 8km garumā iestiepjas arī Igaunijā, bija ieradies rekordliels skaits igauņu velobraucēju - kopā gandrīz 50.

54km garajā maratona distancē visu goda pjedestālu aizņēma Trek Team sportisti - Oskars Muižnieks (2:04:07), Ivars Prokofjevs (2:05:20) un Rihards Bartuševics (2:05:26).

Dāmām šajā distance atkal nepārspēta palika Igaunijas čempione Grēte Steinburga (Greete Steinburg) no Rakke Giant Team, kas distance veica 2:24:28, otrā Katrīna Jaunslaviete (ebike Machine) ar laiku 2:27:33, bet trešo vietu aizraujošā finiša sprintā izcīnīja Lāsma Ozola (Avis-Thule-Veloprofs) - 2:28:12.

Arī komandu ieskaitē pārliecinoša uzvara Trek Team.

32km garajā pusmaratona distancē šoreiz uzvara Volvo MTB Team braucējam Jānim Rubikam, bet otrais Apē 2013. gada kopvērtējuma līderis Zigmārs Zučiks (Trek Team). Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena vēl viens Volvo MTB Team pārstāvis Pēteris Caune.

No dāmām ātrākā, tāpat kā pirmajā posmā Tukumā - Rūta Brakovska (Vudlande-Smiltene), otrā Līna Berga, bet trešā  Ella Valtmane (Apu Genesis)

Finišā Vivus.lv MTB maratona dalībniekiem bija iespēja atgūt spēkus ar gardám pusdienām no Latvijas pārtikas ražotājiem Nākotne, Garīši, Balticovo un Latvijas maiznieks.

2014. gada "Vivus.lv MTB Maratona" nākamie posmi:

  • 8. jūnijā Smiltenē
  • 13. jūlijā Talsos
  • 17. augustā Cēsīs
  • 13. septembrī Baldonē

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.mtb-maratons.lv , kā arī  veikalā Veloprofs, Maskavas ielā 240, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!