Foto: Publicitātes foto
Velosacensību sezonu šogad noslēgs Jūrmalas MTB velomaratons, kas norisināsies 11. oktobrī Jūrmalā, Dzintaru pludmalē.

Jūrmalas MTB velomaratons ir Eiropā unikālas sacensības, jo starta un finiša zona atrodas pludmalē, Baltijas jūras krastā. Pirmie 6 km un noslēdzošie 6 km no distances maršruta dalībniekiem būs jāveic pa krasta līniju, braucot pa pludmales smiltīm, informē rīkotāji.

"Jūrmalas MTB velomaratons, kas notiek oktobrī un trase ved gar jūras krastu, būs aizraujošs izaicinājums ikvienam velo entuziastam. Braukt pa smiltīm nav viegli, bet arī ceļš gar jūras krastu sniedz pavisam citas emocijas, nekā trase pilsētā," pauž Jūrmalas MTB velomaratona organizators Kaspars Tupiņš. Šajā gadā organizatori ir izveidojuši jaunu maršrutu, mainot tradicionālo distanci. Lielākās izmaiņas ir saistītas ar Priedaines trases daļu, kur vairs netiks izmantota Lielupes krasta līnija, bet gan Priedaines meža - distanču slēpošanas taku daļas.

Individuālie dalībnieki aicināti pieteikties vienā no trīs distancēm atbilstoši savai sagatavotības pakāpei. Sporta distances un Tautas distances dalībniekiem būs jāveic 40- 45km garš distances posms, kā arī šogad ir izveidota arī īpaša Jūrmalas Veselības distance, kurā braucējiem būs jāveic 15km- 20km garš pludmales posms. Veselības distancē īpaši aicināti pieteikties uzņēmumi un kolektīvi, uzsverot kolektīvu kuplumu un vienotību.

Visi velomaratona dalībnieki pēc brauciena saņems piemiņas veltes, kā arī varēs stiprināties ar karstu tēju un mieloties ar gardu soļanku. Turpretī pēc apbalvošanas ceremonijas notiks Baltijasmaratoni.lv sporta pasākumu sezonas lielās balvas - auto "Nissan Pulsar" izloze. Izlozē par vērtīgo balvu piedalās ikviens dalībnieks, kas piedalījies vismaz trijos no Baltijasmaratoni.lv organizētajiem sporta pasākumiem 2015. gada sezonā.

Reģistrēties Jūrmalas MTB velomaratonam var elektroniski mājas lapā www.baltijasmaratoni.lv, kā arī visos sporta preču "Fans" veikalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!