Foto: DELFI
Svētdien, 26. februārī, Igaunijā risinās Baltijā lielākās distanču slēpošanas sacensības Tartu maratons, kurā divās distancēs startē vairāki tūkstoši slēpotāju.

Tartu maratons ir viens no prestižo sacensību seriāla "World Loppet" posmiem. Sākotnēji 2017. gada Tartu maratonā bija plānotas 63 un 31 kilometra distances, bet laika apstākļi ieviesa korekcijas. Šoreiz garākā distance ir 34 kilometri, bet īsākā – 16 kilometri. Visas sacensības risināsies Otepes sporta centrā, kur izveidots 6 kilometru garš aplis.

Sacensību direktors Indreks Kelks norāda, ka ieviestās korekcijas ļaus skatītājiem pirmo reizi Tartu maratona vēsturē vērot daudz ērtāk – Otepes stadionā. "Visi dalībnieki būs izretojušies pa 6 kilometru apli. Tagad sacensības var salīdzināt ar Pasaules kausa sacensībām amatieriem."

Portāls "Delfi" sadarbībā ar Tartu maratona rīkotājiem piedāvā sacensību video tiešraidi. Pulksten 8:55 startēs elites dāmu sacensības 34 kilometru distancē, bet piecas minūtes vēlāk trasē garākajā distancē dosies vīri. Dienas gaitā starti paredzēti arī citiem dalībniekiem 34 kilometru distancē, kā arī 16 kilometru sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!