Foto: Publicitātes foto
Multisporta seriāla "Volkswagen kauss 2015", kurā sacenšas kalnu riteņbraucēji un taku skrējēji, debijas sezonā labākais izrādījies biatlonists Gints Lūsis, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Septembra vidū ar pēdējo posmu kalnu riteņbraukšanā noslēdzās Volkswagen Kauss 2015 seriāls, kas 13 posmos pulcēja vairāk nekā 2000 aktīvistus, lai brauktu ar kalnu divriteņiem un skrietu pa meža takām vai basām kājām gar jūru. Sezonas sākumā idejas autori seriālam izvirzīja vienu uzdevumu: "Kurš uzvarēs godīgā cīņā? Labākais kalnu riteņbraucējs vai labākais taku skrējējs?" Atrisinājums izrādījies vēl negaidītāks, jo labākais šajā seriālā izrādījies Talsu sportists, biatlonists Gints Lūsis, otrais Āris Kundziņš, bet trešajā vietā Uldis Sedliņš.

"Volkswagen kauss 2015" sacensību ieskaitē visas sezonas garumā punktus varēja krāt labākie kalnu riteņbraucēji, kā arī meža taku un baskāju skrējēji. Interesanti, ka gan "pedāļu minējiem", gan skrējējiem bija iespēja galveno punktu bagāžu iekrāt "savā" disciplīnā, bet pārējos ieskaites punktus vajadzēja nopelnīt otrā sporta veidā. Tieši šis sacensību nolikuma punkts paredzēja sezonas noslēgumā noskaidrot pašu labāko, vispusīgāko dalībnieku no minēto sporta veidu pārstāvjiem.

"Kā izrādījās, tīrie riteņbraucēji un tīrie skrējēji tomēr vairāk koncentrējas uz savu sporta veidu, tāpēc nav liels pārsteigums, ka uzvarējis ir tieši biatlonists. Biatlona treniņu neatņemama sastāvdaļa ir skriešana un braukšana ar velosipēdu," norāda rīkotāji.

Sieviešu ieskaitē sezonas absolūtajā vērtējumā uzvarētāja ir Laura Čakle no Ventspils, otrā Dace Veipa un trešā Inga Ziediņa.

Jaunais multisporta seriāls "Volkswagen kauss 2015" izveidojās pateicoties trīs interesantu un ļoti populāru sacensību - taku skrējiena "Stirnu buks", "Vivus.lv MTB Maratona" un Baltijas Baso pēdu ultramaratona - sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!