27. maijā, Tukumā, sporta un atūtas kompleksā "Milzkalns" tiks aizvadīts, draudzīgākā kalnu riteņbraukšanas seriāla, VIVUS.lv MTB Maratons 2. posms.

Tāpat kā sezonas pirmajā startā Ventspilī, arī Tukumā dalībniekiem būs iespēja sacensties HRX Maratona, Latvijas Valsts Meži pusmaratona un Labs Kino pusaudžu distancēs, kā arī CIDO bērnu braucienā.

"Arī šoreiz riteņbraucēji var rēķināties, ka braukt pa ceļiem īsti nesanāks. Būs daudz kāpumu, meža taciņu un tikpat daudz tehnisku nobraucienu. Normāls MTB Zemgales pakalnos," sola rīkotāji.

Galvenā sacensību intriga HRX Maratona distancē sagaidāma ZZK un Pulsaar komandu duelī. Ventspils posma uzvarētājs - Arnis Pētersons, šajās dienās piedalās UCI MTB Pasaules Kausa posmos. Līdz ar to lielie jautājumi VIVUS.lv MTB Maratons posmam Tukumā ir - vai komandas līdera prombūtnē Jānim Ozolam, Dmitrijam Sorokinam un Ivaram Prokofjevam izdosies turpināt ZZK triumfa gājienu, vai finiša līniju pirmais šķērsos kāds no Pulsaar komandas braucējiem – Oskars Muižnieks, Uldis Ālītis, Aleksandrs Patrijuks vai Kristofers Rācenājs. Ir skaidrs, ka uz šo divcīņu no malas noskatīties nav gatavas arī citas spēcīgas MTB komandas, kā "VW Komerctransports – Veloprofs.lv", "Patria Bottecchia", "Hawaii Express Scott" un "Roadex", kuras noteikti centīsies izspēlēt kādu no savu līderu kārtīm.

Dāmu konkurencē ar High5 Sports Nutrition līderes kreklu sacensības Tukumā uzsāks Katrīna Jaunslaviete-Kipure (ZZK). Intriga slēpjas jautājumā vai Lāsmai Ozolai (Patria Bottecchia) un Ingrīdai Šmitei (Baldones velokomanda) beidzot izdosies pārspēt vienu no ātrākajām MTB braucējām Latvijā.

Runājot par HRX Maratona distanci, nedrīkst piemirst arī CAT aktīvākā braucēja nomināciju – līderis šobrīd Uldis Ālītis (Pulsaar), kuras izspēle ienes savas korekcijas sacīkšu scenārijā.

"Latvijas Valsts Meži pusmaratona distancē iznākumu paredzēt neuzņemtos pat visrūdītākais gaišreģis. Būs ļoti interesanti vērot, vai pārsteiguma autoram Ventspilī – Arvo Godiņam (ZZK), izdosies Tukumā pierādīt, ka uzvara 1. posmā bija likumsakarība. Vai Sportland Bottecchia komandas līderu kvartetam izdosies realizēt savus taktiskos zīmējumus. Vai arī uzvarētājs būs kāds no "VW Komerctransports – Veloprofs.lv", "Pulsaar" un "MySport veikals" komandu sportistiem," rīkotāji pirms sacensībām norāda uz intrigu.

VIVUS.lv MTB Maratons sacensību kalendārs:

27. maijā Tukumā
10. jūnijā Pļaviņās
8. jūlijā Talsos
22. jūlijā Smiltenē
5. augustā Cēsīs
8. septembrī Apē/Vastse-Roosa (EE)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!