Noslēdzot šāgada MTB riteņbraukšanas sezonu 12.oktobrī Latvijas vienīgajā kūrortpilsētā norisināsies vērienīgas sporta sacensības - "MTB Jūrmalas velomaratons", pastāstīja sacensību organizators, "Baltijas Maratoni" pārstāvis Kaspars Tupiņš.

Šajā sporta pasākumā būs divas distances - "Turkish Airlines" 47 kilometru maratona distance, kurā atsevišķi izdalīta sporta klase un tautas klase, kā arī "LUKOIL" 20 kilometru Veselības distance.

Trasēs darbosies divi dzirdināšanas punkti, kuros būs pieejams "EVIAN" ūdens un "DION" izotoniskie dzērieni sporta pudelēs.

"Šīs ir noslēdzošās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas MTB sacensības šajā sezonā, kas vienlaikus atjauno MTB riteņbraukšanas tradīcijas Jūrmalā," sacīja Tupiņš.

Iepriekš reģistrēties dalībai velomaratonā var līdz piektdienai, 26.septembrim (ieskaitot) vietnē www.baltijasmaratoni.lv, kā arī sporta klubos "CityFitness'' un veikalos ''Fans''.

"Turkish Airlines" 47 kilometru distances uzvarētāji tiks pie naudas balvām, bet visi velomaratona dalībnieki pēc brauciena saņems piemiņas veltes, kā arī varēs stiprināties ar karstu tēju un mieloties ar gardu soļanku.

Bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība bez maksas. Turklāt bērniem visas dienas garumā būs sarūpēta iespēja darboties Baltijā lielākajā LEGO bērnu pilsētiņā.

"Jūrmala šogad ir mērķtiecīgi pozicionējusies kā veselīga un aktīva dzīvesveida pilsēta, piedāvājot kvalitatīvus, saturīgus un augsta līmeņa pasākumus jebkurai sportiskajai gaumei. Vasaras sezonas pagarinājums ar pludmales skriešanas svētkiem un MTB velomaratonu ir lieliskas brīvdabas aktivitātes gan sportiskā azarta cienītājiem, gan līdzjutējiem," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!