Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā "Olimpiskā diena 2016" šogad notika 23. septembrī 531 norises vietā visā Latvijā, kas kopā pulcēja jaunu pasākuma dalībnieku skaita rekordu – 123 353 dalībnieku no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pasākuma devīze - "Padod bumbu!".

"Olimpiskās dienas 2016" pasākumi notika gandrīz katrā Latvijas novadā un pilsētā. Rīgā centrālais pasākums risinājās Rīgas Hanzas vidusskolā, kas plkst.10:00 iesākās ar kopīgu Olimpisko rīta vingrošanu, kurā piedalījās nepilni 700 pārstāvju no Rīgas izglītības iestādēm. Iesildīšanos un vingrojumu vadīja kompleksa autore un Latvijas galvenā vingrotāja Inese Ļubinska. Olimpiskā karoga svinīgā pacelšanā un kopā ar bērniem vingroja arī Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un divkārtējā Latvijas čempione pludmales volejbolā Marta Ozoliņa. Pēc Olimpiskās rīta vingrošanas, Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, risinājās stafetes un sacensības komandām, kā arī pludmales volejbola turnīrs.

""Olimpiskās dienas 2016" devīze Latvijā bija "Padod bumbu!", jo tā bija veltīta Olimpiskā sporta veida – volejbola popularizēšanai", akcentē LOK ģenerālsekretārs, Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. "Volejbols Latvijā ir populārs sporta veids, kas vienmēr ir lepojies ar augstiem sportiskiem sasniegumiem un izciliem sportistiem. Arī 2012. gada Londonas Olimpiskajām spēlēs pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izcīnīja Olimpiskās bronzas medaļas."

"Olimpiskā diena 2016" šogad bija "Eiropas Sporta nedēļas" sastāvdaļa. "Eiropas Sporta nedēļas" mērķis bija veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tika aicināts ikviens iedzīvotājs.

"Cilvēki Latvijā joprojām ir nepietiekami fiziski aktīvi – katrs trešais no iedzīvotājiem sportiskām aktivitātēm nepievēršas vispār. Mazkustīgums ir izaicinājums visā Eiropā. Tāpēc Eiropas Sporta nedēļa, kas šogad septembrī notika otro gadu, tika organizēta ar mērķi mainīt mūsu attieksmi un paradumus un kļūt kustīgākiem – iemācot to bērniem agrā vecumā ģimenē, pēc tam bērnudārzā un skolā, mudinot domāt par savu strādājošo fizisko aktivitāti uzņēmumos un, visbeidzot, radot labvēlīgus apstākļus arī pilsētvidē. Aktīvam, kustīgam dzīvesveidam jākļūst par mūsu ikdienu, jo tas ne tikai uzlabo veselību, bet arī veicina darba spējas, iemāca disciplīnu, uzlabo kopējo dzīves kvalitāti", stāsta Latvijas Sporta federācijas padomes prezidents Einars Fogelis.

"Eiropas Sporta nedēļa" Latvijā notika no 17. līdz 23. septembrim.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot nezūdošās sporta vērtības – draudzību, cieņu un izcilību.

Vienlaicīgi visās Latvijas "Olimpiskās dienas 2016" norises vietās pasākums 23. septembrī sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis bija dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi iepazinās ar volejbolu un tā spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos. Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji "Olimpiskās dienas 2016" norises vietās tika aicināti izstrādāt savu individuālo pasākumu programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

"Olimpskās dienas 2016" pasākumi bija bez maksas un visiem dalībniekiem tika pasniegti SOK 2016. gada sertifikāti, bet viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņēma LOK speciālbalvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!