Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 30.jūlijā, Olaines Mežaparka estrādē norisinājās Olaines rogainings, kas pulcēja vietējos rogainierus un arī pilsētas viesus no Latvijas un Igaunijas, kas ieradās izpētīt Olaines apkaimi – pilsētu, mežus, pļavas un purvu apvidus. Par sacensību garākās distances – 6 stundu rogaininga – uzvarētājiem kļuva Latvijas un Igaunijas duets no komandas "Lost", kas savāca 157 no 200 iespējamiem punktiem.

Starts sacensībām tika dots Olaines Mežaparka estrādē, kad plkst. 11.00 distancē devās 2, 4 un 6 stundu rogaininga komandas, kā arī 8 kilometru taku skrējiens un rogaininga pastaiga bērniem. Pusstundu vēlāk startēja MTB braucēji, kas devās 3 stundu kontrollaika rogainingā. MTB rogainingā veiklākie pedāļu minēji vīriešu grupā bija Artūrs Verza, kas izcīnīja uzvaru, savācot 158 punktus, Kārlis Dzalbs ar 157 punktiem un Raitis Muižnieks ar 155 punktiem. Sieviešu konkurencē uzvarēja Ieva Nāgele ar 118 punktiem, aiz sevis atstājot Ilzi Bērziņu ar 106 punktiem un Agnesi Čirku ar 97 punktiem.

Divu stundu rogainingā pārliecinošu uzvaru par spīti nokavētam kontrollaikam svinēja komanda "Saulkrasti SRT" (komandā Eduards Pāķis, Anete Geduševa un Viesturs Raipuls), otrie jaukto komandu vērtējumā bija "PŪĶI", bet trešie – "Vienmēr uz viļņa". Sieviešu komandu konkurencē labākās šoreiz bija "2 fast 2 furious"(Džeina Riekstiņa, Erika Olberkyte), bet starp ģimeņu komandām čaklākie punktu vācēji bija Morozovu ģimene, kur piedalījās Aļona, Andrejs un Dmitrijs Morozovi (komanda "Crazy Hook"), aiz sevis atstājot "KT TEAM" un "4K" ģimeņu komandas. Savukārt, 8 kilometru taku skrējienā ar nelieliem orientēšanās elementiem, ko veica individuāli dalībnieki, uzvaru svinēja Mareks Zālītis, kas finišēja pēc 30 minūtēm un 23 sekundēm.

Četru stundu rogainingā vīriešu komandu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "ELEVATION" komanda ar Ati Cauni un Mārtiņu Galvanovski sastāvā. Uzvarētāji tika pie 117 punktiem, no kuriem 3 punktus dzēsa nokavētais kontrollaiks, bet tas netraucēja otrās vietas ieguvējus (komanda "Aika") un trešās vietas ieguvējus (komanda "Relax") apsteigt par attiecīgi 36 un 49 punktiem. Jaukto komandu konkurencē uzvaras laurus plūca komanda "ME" (Māra Bērziņa, Edgars Šturcs), otrajā vietā ierindojās komanda "Kurš nozaga kompasu?", bet sekundi aiz viņiem finišēja un trešo vietu ieguva komanda "Es neesmu zadzis tavu kompasu!". Ģimeņu komandu konkurencē, kur komandā bija bērni līdz 12 gadiem, labāko trijnieks bija "Jauna Ēra" (Aivars un Roberts Beļi), "Kobra007" un "Radinieki".

Garākajā distancē, kuras dalībnieki distancē pavadīja 6 stundas, vīriešu konkurencē visvairāk punktu savāca olainieši Miķelis Zumbergs un Ivars Jankavs (komanda "KUR JĀIET?"), distancē iegūstot 147 punktus. Pieaugušo grupā otro vietu izcīnīja "fraternitas livonica", bet trešie – komanda "BEZ STRESA". Veterānu grupā uzvara igauņiem no komandas "Keset Loojangut", bet otrie bija Aleksandrs Tambovcevs un Ģirts Strujevičs. Vīriešu superveterānu grupā ieguva "GLOBITEX" komanda, kur startēja Viesturs Tamužs un Juris Šinke.

Jaukto komandu konkurencē bija vērojama sīksta cīņa par augstākajām vietām uz goda pjedestāla. Pieaugušo grupā 147 punktus distancē savāca komanda "Vichy" (Kaspars Adijāns, Valdis Čunka, Gita Karlsone) un ierindojās augstajā otrajā vietā distances kopvērtējumā. Otro un trešo vietu uz pjedestāla attiecīgi izcīnīja "Ampēriņš" un "idritvaikociņ" komandas. Veterānu grupā pie uzvaras tika absolūtie uzvarētāji 6 stundu distancē – "Lost" komanda (Ildze Straume un Armo Hiie), otrie – "Mona V" (Baiba Ozola un Jānis Nāgelis) ar 130 punktiem, bet trešie – "Aļņi". Jaukto superveterānu grupā vietas sadalīja divas komandas – uzvara šoreiz "Stoķi" komandai ar 116 punktiem, bet otrā vieta "KĀPA LR-2" komandai ar 112 punktiem. Jaukto junioru grupā uzvara "Nonius" komandai ar 115 punktiem.

Sieviešu komandu konkurencē "Davaičiki Zaičiki" izcīnīja uzvaru pieaugušo grupā. Uz otrā goda pjedestāla pakāpiena vieta pienācās komandai "Tarakāni tarbiņā", bet uz trešā pakāpiena uzkāpa "Māsas" komanda. Sieviešu veterānu komandā čaklākās punktu vācējas bija "Restarts" komandas sievietes, kas ieguva 121 punktu, aiz sevis atstājot attiecīgi "Piedzīvojumu meklējot" un "Blondīņu duets" sieviešu komandas. Sieviešu superveterānu grupā par uzvarētājām kļuva Baiba Puriņa un Ineta Aulika (komanda "Par trešo), kas savāca 65 punktus, bet junioru grupā uzvaru nopelnīja komanda "skudrulāčuzebrkončas" ar 80 punktiem. Starp ģimeņu komandām "Oža, Jūta un Taktika" šoreiz bija ātrākā un punktiem bagātākā komanda, bet "Briedis Bedrē Brikšķināja" tika pie 33 punktiem u n nopelnīja otro vietu.

Olaines rogainings norisinājās pirmo reizi un iepazīstināja dalībniekus ar daudzveidīgu apvidu – no pilsētas, platiem grants ceļiem un skrajiem mežiem līdz pat krietni aizaugušām pļavām, nātrainiem brikšņiem un dziļiem grāvjiem un mitriem purviem. Kontrolpunkti slēpās arī ēkās un bunkuros. Rogainings ir orientēšanās sacensības, kur komandas no 2 līdz 4 dalībniekiem izvēlētajā kontrollaikā apmeklē dabā izvietotus kontrolpunktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!