Foto: Publicitātes foto

Sestdien ar grandiozu atklāšanu sākušās Baltijā lielākais sporta un labdarības pasākuma "Nike Riga Run" piecgades svinības Mežaparkā.

Vakara gaišajā dienas daļā notika bērnu skrituļslidojumi. Taču aizraujošu un īstu ballītes atmosfēru trasē izbaudīja 10 kilometru nakts skrituļslidotāji.

Mazākie "Nike Riga Run" skrituļslidotāji trasē, galvenajā alejā, devās plkst. 19:00, un dažādās vecuma grupās veica atšķirīga garuma distances. Paši mazākie dalībnieki skrituļslidoja 500 metrus, bet vecākie - vienu kilometru garu distanci. Finišā bērnus sagaidīja un apsveica "Haribo" lācis, un par pieveikto skrituļslidojumuma dalībnieki saņēma piemiņas medaļu un saldus pārsteigumus no "Danone" un "Haribo".

Vakaram satumstot, Mežaparka estrādi sāka piepildīt 10 kilometru nakts strituļslidojuma dalībnieki. Gaidot pirmo nakts startu Nike Riga Run vēsturē, varēja fotogrāfēties pie "Sportland" un "Metta" fotosienām, piedalīties "Lifefitness" atrakcijā, kā arī vēl paspēt izvēlēties savu veiksmīgo starta ekipējumu. Mazliet pirms plkst. 21 Latvijā labākā šorttrekiste Evita Krievāne iesildīja sacensību dalībniekus un solīja skrituļsslidojuma laikā ikvienu iemūžināt GO PRO kamera kadros. Noskanot "Nike Riga Run" himnai, tika dots starts skrituļslidotājiem. Par specefektiem un ballītes noskaņu rūpējās "Discomania", kas kopā ar Mika Dukura koncertu visas trases garumā nodrošināja īpašu dzimšanas dienas svinību atmosfēru.

Pēc jubilejas koncerta notika labāko apbalvošana. Lielus pārsteigumus gan "Nike Riga Run" uzvaras pjedestāli nepiedzīvoja. Sieviešu konkurencē pirmo vietu ieguva Laima Kaufiņa, kura jau piekto gadu ir neuzvarama šajā distancē. Otro vietu izcīnīja Sandra Žebere, bet trešo- Antra Zemīte. Arī vīriešu konkurencē divus pjedestālus aizņēma brāļi, kuri uz tiem stāvējuši arī citus gadus. Pirmo vietu ieguva Roberts Pundurs, kurš triumfēja 10 kilometru skrituļsslidojumā arī pagājušajā gadā, otrā vieta Reinim Znotiņam, taču trešā vieta trīskārtējam 10 kilometru "Nike Riga Run" skrituļslidojuma čempionam - Oskaram Punduram.

Svētdien "Nike Riga Run" jubilejas svinības turpinās un starta šāvieni tiks doti visiem skriešanas, nūjošanas/iešanas disciplīnu dalībniekiem. Mazākie skrējēji uz starta dosies jau plkst. 10:30. Piecu kilometru dalībnieki sacensības uzsāks plkst.12:00, pēc stundas plkst. 13:00 startēs 10 kilometru skrējēji un nūjotāji. Taču sacensības 4x2,5 kilometru stafešu un skolu stafešu skrējienos norisināsies plks.15:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!