Foto: Publicitātes foto

Lieldienu laikā sezonu iesāka piedzīvojumu orientēšanās sacensību "xRace" sportisti, mērojoties spēkiem Jelgavas pilsētas piedzīvojumā, kur pilsētas un novada teritorijā veica skriešanas, velobraukšanas un laivu uzdevumus. "Nissan Skandi Motors" Tautas distancē uzvara pērnās sezonas čempioniem – "TERRA TOPO" komandai, bet "Garmin Sporta" distancē uzvara jelgavnieka Jāņa Krūmiņa pārstāvētajai komandai "Elitārie".

Sezonas pirmais posms Jelgavā visus pārsteidza ar sniegu un vēsu laiku, kas turpinājās teju visas dienas garumā. Dalībniekus distancē pārsteidza arī krusa. Negaidītais aukstums bija liktenīgs dažām komandām, kas nefinišēja tieši laikapstākļu dēļ, bet lielākā daļa komandu tika līdz finišam.

"Garmin Sporta" distancē arī šajā sezonā sīva konkurence norisinājās staro spēcīgajām "adidas adventure team" un "Elitārie" komandām, kas pērn startēja zem "ISOSTAR" nosaukuma. Šoreiz par 10 minūtēm pārāki bija jelgavnieka Jāņa Krūmiņa komanda, kur startēja arī Raivo Kivlenieks un Kristaps Epners. Otrie palika "adidas adventure team", bet trešajā vietā vīriešu komandu konkurencē ierindojās "OPEL" komanda. Jaukto komandu vidū lieliski sezonu iesāka komanda "Foršais Briksnis", ko pārstāvēja Edijs Šmits, Linda Krūmiņa un Kārlis Prauliņš. Vietējo zināšanas par sacensību apkārtni ļāva finišēt minūti priekšā spēcīgajai igauņu komandai "TEAM NORDWOOD". Arī trešā vieta jelgavnieku komandai "Dinamīts", ko pārstāvēja Salvis un Ilona Daģi un Kaspars Beķeris. Labākās komandas uzņēmumu komandu konkurencē attiecīgi – "adidas adventure team", "OPEL" un "Velux/mySport".

"Nissan Skandi Motors" Tautas distancē bez lieliem pārsteigumiem iztika visu grupu rezultāti – vīriešu konkurencē labāko trijnieks attiecīgi bija "TERRA TOPO" komanda (Ivars Žagars, Andris Kivlenieks un Kristaps Cepurītis), "Ko Te Notiek ?" komanda (Uldis Kleinbergs, Jānis Pelšs, Kristaps Štrohs) un "Gotham", kur startēja Reinis Virza, Ansis Skrastiņš un Harijs Cīrulis. Jaukto komandu konkurencē pārliecinošs sniegums "Riga Adventure Team – 2 koki un citi zvēri" komandai, kas finišēja otrajā vietā kopvērtējumā Tautas distancē. Uz otrā un trešā pjedestāla pakāpiena attiecīgi kāpa "pes cor caput" un "FREERIDE" komandas. Sieviešu komandu konkurencē stiprākās dāmas bija komandā "steam IKŠĶILE", otrās – "Izkusties", bet trešajā vietā – "Latgranula" dāmas. Uzņēmumu komandu konkurencē labākās trīs – "TERRA TOPO", "Anzāģe wolf pack" un "Accenture Scavenger Hunters".

"Isostar" Īsajā distancē šoreiz komandas iedalījās ģimeņu komandās, kur kādam no dalībniekiem bija jābūt 12 gadus vecam vai jaunākam, un draugu komandās, kur piedalījās pārējās komandas, kuru dalībnieku vecums bija virs 12 gadiem. Starp ģimeņu komandām uzvaras lauri tika Dosbergu ģimenei (komanda "1712"), aiz viņiem ierindojās Griķu ģimene (komanda "Griķi @ Co"), bet trešie – komanda "Pingvīnbraucēji". Draugu komandu konkurencē uzvara komandai "RO111", otrie – "Ērika sporta klubs", bet trešie – "Kāpuriņi".

Jau tagad norit pieteikšanās nākamajām "xRace" sacensībām, kas notiks vasaras sākumā – 3.jūnijā Madonas kalnu piedzīvojumā. Posms norisināsies pilsētas svētku laikā, kur paredzēta arī krāšņa citu pasākumu programma. Pārējie sacensību seriāla posmi norisināsies 8.julijā Valmierā, 19.augustā Rīgā, 9.septembrī Talsos un 14.oktobrī Mārupes novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!