Foto: Publicitātes foto

Kuldīgā aizvadīts pēdējais "xRace" piedzīvojumu sacensību sezonas posms, kurā tika noskaidrotas šīs sezonas labākās piedzīvojumu sacensību komandas, informē rīkotāji.

Saulainajā un piedzīvojumiem pilnajā Kuldīgas posmā uzvaru Sporta klasē pārliecinoši izcīnīja komanda "Isostar", kuras sastāvā startēja pieredzējušie orientieristi Jānis Krūmiņš un Toms Veits. Tautas klasē šoreiz līderu gods tika komandai "Terra Topo". Sezonas kopvērtējuma uzvarētāji tiks apbalvoti noslēguma ballē Ādažos 17.oktobrī.

Sacensībās dalībniekus lutināja silts un saulains laiks, taču distancē bija jāveic gan uzdevumi ar velosipēdiem, gan kājām, gan ar laivām. Īpašs uzdevums bija jāveic uz lielākās Kurzemes upes – jāšķērso Ventas rumba.

Starp "Garmin" Sporta klases komandām vīriešu grupā labāko trijnieks bija "ISOSTAR", "Gandrs" un "ABC Construction". Garās distances jaukto komandu konkurencē uzvarēja "Isostar Mix", aiz sevis atstājot "Gandrs Lafuma" un "IMPRO", sieviešu komandu konkurencē startēja vien "Galeo Consulting". "Sportland" Tautas klasē vīriešu komandu līderi bija "TERRA TOPO", kam sekoja divas uzņēmuma "Anzāģe" komandas – "Anzāģe Racing team – SiS" un "Anzāģe BOSS team". Jaukto komandu konkurencē uz goda pjedestāla kāpa "Riga Adventure Team - 2 koki un citi zvēri", "INITIATIVE LATVIA" un "DeJavu", taču starp sieviešu komandām laurus pēdējā posmā plūca "IzKusties", "Sēņotājas" un "Kārklu muiža", bet Ģimeņu klasē uzvarēja komanda "Relax Team 2".

Lai gan 2015.gada sezona ir noslēgusies, ikvienam ir iespēja jau rezervēt 2016.gada sezonas datumus – 1.posms notiks 30.aprīlī, 2.posms – 4.jūnijā, 3.posms – 2.jūlijā, 4.posms notiks "Rīgas Svētku" laikā Rīgā un norisināsies pa nakti no 20.-21.augustam, taču noslēdzošais posms notiks nedēļu ātrāk kā ierasts – 10.sepembrī. Norises vietas tiks paziņotas pēc dalībnieku aptaujas rezultātu apkopošanas un potenciālo norises vietu izpētes.

"xRace" ir populārākās piedzīvojumu sporta sacensības Latvijā. Šo sacensību pamatā ir skriešana, orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, braukšana ar laivu un stratēģiskā plānošana, kā arī citi speciālie uzdevumi. xRace dalībnieki var sacensties gan Sporta klasē, gan Tautas klasē, gan Ģimenes klasē. Atsevišķās kategorijās sacenšas uzņēmumu komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!