Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās dienās Rīgā aizvadītas pasaulē pirmās "longboard" minidroma pagalma sacensības, kurās piedalījās 30 cilvēki.

Līdz šim minidroms ir bijusi vieta, kur brauc un savstarpēji sacenšas "fixie" riteņbraucēji, taču vietējie skeitborda dēļu ražotāji – "Lokal Boards" puiši bijuši inovatīvi – sarīkojuši pirmos pagalma mačus, pierādot, ka minidromu var izmantot arī skeitborda cienītāji.

"Pateicoties lielajai braucēju un skatītāju atsaucībai ir skaidrs, ka šīm sacensībām sekos arī nākamās un pie mums lokāli var attīstīties pavisam jauna - longbordu minidroma disciplīna," atklāj organizatori.

Dalībnieki sacentās uz ātrumu braucot pa apli. Ērtības dēļ tika dalīti divās grupās - CW un CCW, kas atšifrējams kā "clockwise" jeb pulkstenņrādītāja un "counter clockwise" jeb pret pulksteņrādītāja virzienā braucošie.

CW grupā uzvarēja zibenīgais longboarda braucējs - Ivans Broskovs, taču CCW uzvaru guva Kārlis Bogustovs, kas plašākai auditorijai zināms kā profesionāls klasiskā ielu skeiborda triku izpildītājs.

Sacensību jaunākais dalībnieks bija Ričards Liepiņš, kuram ir 13 gadi. Ātrāko apļa laiku kvalifikācijā uzstādīja Kārlis Karlsons – 3.75 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!