Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 21.martā, Pārdaugavā aizvadītas komandu orientēšanās sacensības "Rīgas rogainings", kur pilsētā un mežā izvietotos kontrolpunktus devās meklēt vairāk nekā 1000 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Norvēģijas, informē organizatori.

Sešu stundu distancē uzvaru izcīnīja latviešu komanda "Īsāk sakot, būs grūti!" ar rīdzinieku Andri Ronimoisu un Zigmundu Bīberu no Ulbrokas.

Distancē devās vairāk kā 400 komandas 2 līdz 5 dalībnieku sastāvā, izvēloties vienu no kontrollaikiem – 2 stundas, 4 stundas vai 6 stundas. Liels skaits uzņēmumu komandu rogainingu izmantoja kā komandas saliedēšanas spēli, bet bezmaksas iespēju doties sacensību distancē kopā ar meža instruktoriem – Lāci, Zaķi un Vāveri – izmantoja vairāk kā 60 bērni ar vecākiem, iegūstot zināšanas par rogainingu.

Divu stundu distancē nepārspēta palika vīriešu komanda "Isostar Energy Shot", kas tuvākos sekotājus apsteidza par 17 punktiem, bet četru stundu distancē starp vīriešu komandām uzvaru izcīnīja komanda "komandas nosaukums", jaukto komandu konkurencē uzvarēja komanda "42km.lv", bet starp sievietēm labākās bija "Kārklu muiža".

Garākajā – sešu stundu – distancē laurus plūca vīriešu komanda "Īsāk sakot, būs grūti!", jaukto komandu konkurencē visvairāk punktu ieguva veterānu komanda "Isostar Long Distance Energy", bet starp sieviešu komandām triumfēja "VSK Noskrien meitenes".

Nākamās Rīgas rogaininga sacensības norisināsies rudenī – 21.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!