Foto: Publicitātes foto

20.septembrī, kas izvērtās par vienu no saulainākajām un siltākajām dienām pēdējā mēneša laikā, Ērgļos norisinājās "xRace 2014" sezonas noslēdzošais jeb piektais posms. Uz starta līnijas stājās vairāk kā 500 dalībnieki no trim valstīm un sacentās par uzvaru trīs dažādās klasēs ne tikai šajā posmā, bet arī sezonas kopvērtējumā. Sporta klasē labākā komanda bija "Isostar", kas uzrādīja laiku 7 stundas 15 minūtes un 31 sekunde. Tautas klasē labākie šoreiz bija komanda "Dzinējs" ar laiku 4 stundas 27 minūtes 47 sekundes, informēja organizatori.

Sacensību dienā dalībniekus lutināja saulains laiks, un starts šī gada pēdējām "xRace" sacensībām šoreiz notika ar intervāliem starp komandām, sākot jau no plkst. 11.00, kad distancē sāka doties Sporta klases komandas. Distance sastāvēja gan no velo posmiem, gan skriešanas posmiem, braukšanas ar laivu, kā arī speciāliem uzdevumiem virvju trasēs. Dalībniekiem bija jātiek galā gan ar uzdevumiem īpaši vecās kartēs, jāmeklē punkti pilsētā, mežā, purvā, kā arī ezera krastos, kur varēja lieliski izbaudīt grezno apvidu un ainavas.

Gan Sporta, gan Tautas klasēs uzvaras gūšanai bija nepieciešams ātrums, izturība un arī spēja nekļūdīties un precīzi veikt distanci, izpildot visu prasīto. Sporta klasē starp vīriešu komandām tas vislabāk izdevās komandai "Isostar" , kamēr Tautas klases labākie bija "Dzinējs". Jaukto komandu konkurencē labākās komandas attiecīgi Sporta un Tautas klasēs bija "MADMEN" un "2 koki un citi zvēri", bet sieviešu komandu konkurencē labāko rezultātu garajā un īsajā distancē uzrādīja attiecīgi igauņu komanda "seiklusporr supernaised" un latviešu komanda "IzKusties". Apbalvošana un sezonas noslēguma svinīgais pasākums notiks Jūrmalā 4.oktobrī.

Lai gan "xRace" piedzīvojumu sacensību 5.sezona ir noslēgusies, jau tagad ir zināmi datumi visiem xRace posmiem 2015.gada sezonā – tie būs 25.aprīlis, 6.jūnijs, 4.-5.jūlijs, 15.augusts un 19.septembris. Norises pilsētas tiks rūpīgi izvēlētas starpsezonas laikā, ņemot vērā "xRace" dalībnieku aptauju, apvidu un citus ietekmējošos faktorus.

"xRace" ir populārākās piedzīvojumu sacensības Latvijā. Šogad no 26.aprīļa līdz 20.septembrim norisinājās pieci sacensību posmi ievērojamu, skaistu un gleznainu pilsētu apkaimēs – Ādažos, Saldū, Daugavpilī, Rīgā un Ērgļos. Sacensībās piedalās profesionāli sportisti, piedzīvojumu meklētāji, aktīvās atpūtas mīļotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!