Foto: Jeļizaveta Iļjina
Latvijas populārākā sacensību seriāla SEB MTB maratona noslēdzošajā posmā Ikšķilē kopvērtējumā triumfēja kalnu riteņbraucēji Mārtiņš Blūms un Lelde Ardava, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Aizraujošā cīņā prestižajā "Toyota Hybrid" arī pēdējā posmā Ikšķilē uzvaru izcīnīja "ZZK" komandaskalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Tikmēr otrais Ikšķilē bija viņa komandas biedrs Arnis Pētersons, bet "ZZK" vienība ar šo panākumu nodrošināja uzvaru un SEB MTB čempionu titulu komandu vērtējumā.

"Toyota Hybrid" distancē pirms Ikšķiles posma uz čempiona titulu kandidēja Dmitrijs Sorokins, Mārtiņš Blūms, Ivars Prokofjevs, Arnis Pētersons un Oskars Muižnieks. Labākā situācijā bija Sorokins, kurš nedrīkstēja konkurentiem zaudēt aptuveni minūti, lai sev nodrošinātu čempiona titulu.

64 kilometrus garās distances vidū ik pa laikam mainījās līderu grupa, tomēr allaž starp vadošajiem bija Pētersons un Blūms, kuri Ikšķilē diktēja notikumus sacensību gaitā. Tieši abi "ZZK" braucēji veica izšķirošo izrāvienu kopā ar Igaunijas čempionu Peteru Tarvisu. Finiša taisnē ātrākie bija Blūms ar Pētersonu, nedaudz aiz sevis atstājot igauņu kalnu riteņbraucēju. Arī pērn labāko trijnieks bija latviski-igaunisks: pirms gada Blūmam un Pētersonam trijniekā kompāniju sastādīja Pēters Prūss.

"Rietumu banka-Rīga" braucējs Sorokins pēdējos kilometros centās deldēt starpību, tomēr līdz čempiona titulam viņam pietrūka 13 punktu jeb aptuveni pusotra minūte. Finišējot astotais un zaudējot uzvarētājiem trīs minūtes, Sorokins izcīnīja SEB MTB "Toyota Hybrid" distances vicečempiona titulu, bet Pētersons ar izcīnīto otro vietu kopvērtējumā palika trešais. No Sorokina viņu kopvērtējumā šķīra 10 punkti.

"Toyota Hybrid" distancē sievietēm pirms pēdējā posma drošā līderpozīcijā bija Lelde Ardava ("Rietumu banka-Rīga"), kura pēdējā posmā spēja apsteigt Katrīnu Jaunslavieti ("Ebike Machine"), kas pēc bērniņa nākšanas pasaulē sacensībās allaž bija atbraukusi pirmā. Trešo vietu posmā ieguva Madara Fūrmane. Sezonas kopvērtējumā Ardava pārliecinoši kļuva par SEB MTB čempioni, bet uz goda pjedestāla pārējiem diviem pakāpieniem kāpa Ingrīda Šmite un Madara Fūrmane.

Ne mazāk aizraujošas cīņas ritēja 40 kilometru garā "Virši-A" distancē. Vīru konkurencē šajā vērtējumā uz čempiona titulu arī kandidēja četri braucēji. Visus spēkus distancē izlika un pirmais pie Ikšķiles pilsētas domes finišēja Gints Jakovels ("Volkswagen-Veloprofs.lv), kuram vajadzēja iegūt arī aptuveni pusminūtes pārtraukumu, lai cerētu uz SEB MTB čempiona titulu "Virši-A" distancē. Tuvākie sekotāju finišēja pēc nepilnas pusotras minūtes, bet līdzšinējais līderis šajā vērtējumā Reinis Markss (Sportlife.lv) bija tikai astotais, Jakovelam zaudējot vairāk nekā divas minūtes. Tādējādi sezonas kopvērtējumā čempiona kausu "Virši-A" distancē ieguva Jakovels (4988 punkti), otrais palika Markss (4980 punkti), bet tikai divus punktus no viņa atpalika Lauris Purniņš (MysSport Veikals).

Teicami veiktais pēdējais posms ļāva ZZK komandai kopvērtējumā sezonas noslēgumā apsteigt līdzšinējos čempionus un līderus "Rietumu banka-Rīga", kuriem nācās samierināties vien ar trešo vietu – Ikšķiles posmā sev otro vietu nodrošināja "Sportlife.lv".

SEB MTB Ikšķiles posma rezultāti:
1.Mārtiņš Blūms (ZZK) 2:05:32
2.Arnis Pētersons (ZZK) 2:05:32
3.Peter Tarvis (Sportlife.lv) 2:05:33
4.Oskars Muižnieks (Sportlife.lv) 2:06:35
5.Andžs Flaksis (Rietumu Banka-Rīga) 2:07:00
6.Kristers Kovgers (EMU Mālpils sporta klubs) 2:07:53

SEB MTB sezonas kopvērtējums "Toyota Hybrid" distancē vīriešiem
1.Mārtiņš Blūms (ZZK) 4942 p.
2.Dmitrijs Sorokins (Rietumu banka-Rīga) 4929 p.
3. Arnis Pētersons (ZZK) 4919 p.
4. Oskars Muižnieks (Sportlife.lv) 4901
5. Peter Tarvis (Sportlife.lv) 4897
6.Ivars Prokofjevs (ZZK) 4883

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!