Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Tuvojoties 14. sezonas SEB MTB maratona sezonas sākumam, ceturtdien notika pašmāju vērienīgākā riteņbraukšanas sacensību seriāla prezentācija, kuras laikā ar saviem plāniem iepazīstināja Latvijas vadošās velo komandas.

Tāpat arī tika prezentēti jaunie sezonas posmi un jaunā iespēja maratona dalībniekiem sniegt savu ieguldījumu labdarības mērķu sasniegšanā un, atbalstot Latvijas SOS bērnu ciematu asociāciju, startēt ar īpašiem maratona numuriem.

Jaunajai SEB MTB maratona sezonai veltītā mediju pasākuma pirmajā daļā par šī gada jaunumiem vērienīgajā seriālā pastāstīja galvenais rīkotājs Igo Japiņš. Klātesošie tika iepazīstināti arī ar šī gada SEB MTB partneriem, kas rūpēsies par dalībnieku ērtībām starta un finiša vietā, kā arī trasē. Pateicoties ilggadējā galvenā atbalstītāja SEB bankas iniciatīvai, šogad ikvienam dalībniekam, reģistrējoties dalībai maratona posmos portālā velo.lv, ir iespēja ziedot Latvijas SOS bērnu ciemata asociācijai, kas rūpējas par ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušajiem bērniem. Pasākuma laikā SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danevičs svinīgi pasniedza ziedotāja atpazīšanas zīmi Igo Japiņam.

Ar īpašu interesi tika gaidīta vadošo SEB MTB maratona komandu prezentācija, kurā ar saviem plāniem, gatavošanos posmiem un galvenajiem konkurentiem dalījās labākās Latvijas riteņbraukšanas komandas, kas startēs "Skandi motors" un "Virši A" distancēs. Pagājušajā gadā "Skandi motors" distancē nepārspēta palika "Rietumu – Delfin" vienība, bet "Virši A" distancē triumfēja "Volkswagen Veloprofs.lv" sportisti. Abas komandas solīja savus titulus aizstāvēt arī šogad.

Nu jau 14. gadu Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla galvenais atbalstītājs un ģenerālsponsors ir SEB banka. SEB bankas valdes loceklis Kārlis Danevičs: "Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, tāpat kā MTB maratons, jau ilgstoši ir SEB bankas partneri. Esam gandarīti, ka šogad esam raduši iespēju tos vienot, aicinot arī velobraucējus atbalstīt Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas darbu un ziedot tās aprūpē esošo jauniešu interešu izglītībai. To saskatām kā pievienoto vērtību – šogad SEB MTB maratonā papildus sportiskām aktivitātēm, ar kurām katrs rūpējamies par savu veselību, veloentuziastiem ir iespēja arī dot savu pienesumu arī sabiedrībai svarīgu mērķu sasniegšanā."

Šogad norisināsies septiņi SEB MTB divriteņu maratona posmi:
1.posms: 26.04.2015. Cēsis – Valmiera
2. posms: 10.05.2015. Kuldīga
3. posms: 13.06.2015. Vietalva (Latvijas čempionāts MTB XCM)
4. posms: 05.07.2015. Sigulda (UCI kategorija)
5. posms: 02.08.2015. Smiltene
6. posms: 16.08.2015. Talsi
7. posms: 27.09.2015. Ikšķile

Tradicionāli SEB MTB maratonu sezona tiks atklāta ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai, kas norisināsies 26. aprīlī. Ikviens riteņbraukšanas cienītājs aicināts izvēlēties sev piemērotāko distanci – "Skandi motors" (55 – 60 km), "Virši – A" (35 - 45 km) vai "Mammadaba" veselības braucienā (25 – 35 km). Tikmēr paši mazākie riteņbraucēji mudināti piedalīties aizraujošajā "Herkuless" bērnu distancē (400 – 1000 m).

"Skandi motors" distances trase būs marķēta šķēršļotā apvidū – lauku, zemes, meža ceļi, takas, ūdens šķēršļi. Distances solās būt liels un aizraujošs piedzīvojums ikvienam dalībniekam, kurš vēlas gūt pozitīvas emocijas. Ne mazāk interesanta, bet nedaudz vieglāka, solās būtu "Virši – A" distance, kur arī iekļauti dažādi šķēršļi un vērojami aizraujoši dabas skati. Tiem, kuri vēlas nesteidzīgi baudīt dabu, piemērotākā būs "Mammadaba" veselības distance bez laika kontroles.

Pēc katra posma tiks noteikti "Skandi motors" sacensību kopvērtējuma līderi - vīriešu, sieviešu un labākā jaunā braucēja vērtējumos. Kopvērtējuma pirmās vietas ieguvēji šajos vērtējumos nākamajā posmā startēs līderu krekliņā. Šajā distancē startēt varēs dalībnieki ar nacionālajām vai UCI licencēm.

Tikmēr masveidīgākajā "Virši- A" distancē tiks izcīnīti līderu krekli ātrākā vīrieša un ātrākās sievietes ieskaitē. Ļoti spraiga solās būt arī komandu cīņa "Skandi motors" un "Virši – A" distancēs. Šeit nacionālā licence nebūs obligāta, bet ar UCI licencēm startēt nebūs iespējams. Ļoti aizraujošas un spraigas arī jaunajā sezonā būs komandu cīņas. Plānots, ka kopumā startēs vairāk nekā 150 komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tikmēr mazie dalībnieki cīnīsies par līderu krekliņu aizraujošajos "Herkuless" bērnu braucienos.

Iepriekšējā reģistrācija SEB MTB maratonam interneta vidē pilnā sparā rit mājas lapā www.velo.lv. Tāpat pieteikties var arī "Fans" veikalos Rīgā, Ventspilī, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Talsos un Cēsīs. Līdzīgi kā citus gadus, šajā sezonā reģistrēties varēs Rīgā esošajā veloveikalā TREK, Siguldas, Kuldīgas un Ikšķiles novadu tūrisma informācijas centros, Smiltenes sporta centrā un veikalos "Eži" Valmierā, kā arī Cēsīs. Pirmā reģistrācijas kārta noslēgsies nedēļu pirms konkrētā posma, bet otrā kārta beigsies sacensību nedēļas trešdienā. Tie aktīvās atpūtas cienītāji, kuri pieteiksies visai sezonai līdz 19. aprīlim, saņems 20 procentu atlaidi. Plašāka informācija un nolikums atrodams mājas lapā www.velo.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!