Foto: Publicitātes foto
Ceturtā Latvijas Spēka diena noslēgusies ar jaunu rekordu uzstādīšanu, vairāk nekā 80 Spēka punktos visā Latvijā ieradās 9692 fiziski aktīvu cilvēku, kuri kopumā pievilkās pie stieņa 96 030 reižu, portālu "Delfi" informē organizatori.

Latvijā individuāli visaugstāko rezultātu vīriešu konkurencē - 80 pievilkšanās reizes - sasniedza Reinis Šlajevs no Bauskas, savukārt sievietēm spēcīgākā dalībniece bija rīdziniece Annija Gulite, kura pievilkās 45 reizes.

"Ar katru gadu sasniedzam arvien vairāk un vairāk! Paldies visiem Spēka dienas dalībniekiem, kuru aktivitāte rada sajūtu, ka visa Latvija kļūst stiprāka. Šodien savu spēku parādīja gan galvaspilsētas Rīgas, gan reģionu iedzīvotāji. Mums acīmredzot izdodas pārliecināt cilvēkus, ka pievilkšanās pie stieņa ir pa spēkam gandrīz jebkuram, nepieciešama tikai uzņēmība un neliela sagatavošanās," uzsvēra Ielu vingrotāju sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš.

Dienas laikā Spēka punktus apmeklēja visdažādākie cilvēki, kurus visus vieno vēlme apliecināt savu fizisko aktivitāti. Siguldā kāds 13 gadus vecs zēns ar ieģipsētu kāju pievilkās 15 reizes, Grīziņkalnā piedalījās visa Latvijas bobsleja izlase, Daugavpilī 72 gadus vecs kungs pievilkās 17 reižu, bet Rēzeknē uz Spēka punktu bija ieradusies visa bērnudārza grupiņa.

Jau otro gadu notika arī visas Pasaules Spēka diena, kuras mērķis ir uzstādīt jaunu pasaules rekordu, pulcējot visvairāk cilvēku, kas pievelkas pie stieņa. Iedvesmojoties no Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrības un "Latvijas Dzelzceļa" kopīgi radītās idejas, Spēka punkti bija izvietoti 78 pasaules valstīs no Somijas līdz Jaunzēlandei.

Spēka dienu jau ceturto gadu pēc kārtas rīkoja "Latvijas Dzelzceļš" sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību. Tās galvenais mērķis ir mudināt sabiedrību domāt par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, kā arī apzināties labas fiziskās formas nozīmi ikdienas dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!