Foto: Publicitātes foto
Jau trešo reizi Latvijā notika Vasaras sporta spēles cilvēkiem ratiņkrēslos. Šīs spēles ik gadu pulcē arvien vairāk cilvēku, un šogad pasākumu apmeklēja vairāk kā 100 cilvēku. Baltijā lielākā ratiņnieku kopā sanākšana pulcēja cilvēkus ar kustību traucējumiem arī no Lietuvas un Igaunijas, informē sacensību rīkotāji.

Pateicoties atbalstītājiem, šogad Vasaras sporta spēles cilvēkiem ratiņkrēslos notika Tērvetes rehabilitācijas centra teritorijā. Visas dienas garumā dalībnieki sacentās dažādās disciplīnās, stafetes, sportiski pārbaudījumi, dažādi treniņi un izklaides. Spēlēs piedalījās gan cilvēki, kuri ikdienā izmanto ratiņkrēslu, gan dažādi speciālisti, kuri ikdienā darbojas medicīnas, sporta un vides pieejamības jomās.

Vasaras sporta spēļu pasākums tiek rīkots, īpaši domājot par pieejamību un pielāgojot disciplīnas dalībnieku iespējām. Sporta spēļu laikā tiek rīkotas dažāda veida fiziskās aktivitātes, kas tiek nodrošinātas ar vai bez asistenta vai terapeitu līdzdalības. Piedalīšanās dažādajās aktivitātēs palielina izpratni par esošo fizisko sagatavotību un spējām, kā arī motivē iesaistīties citos pasākumos, tā dodot iespēju pašapliecināties arvien jaunu izaicinājumu veikšanai. Pasākumā piedalās fizioterapeiti, ergoterapeiti un citi speciālisti, informējot un izglītojot dalībniekus par iespējamām traumām, to iegūšanas mehānismiem, iespējām izvairīties no tām, kā arī apmāca dalībniekus veikt fiziskās aktivitātes pareizi. Vasaras sporta spēlēs var piedalīties arī dalībnieku ģimenes locekļi. Īpašas aktivitātes ir paredzētas bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!