Sestajā Sieviešu skrējienā, kas šogad risinājās Lucavsalā, uz starta stājās vairāk nekā 4000 dažāda vecuma daiļā dzimuma pārstāvju, kas sacentās trijās distancēs — 2, 4 un 8 km.

Sieviešu skrējiena distances ir dažādas un piemērotas gan pieredzējušām skrējējām, gan arī tām, kas skriešanu uzsākušas pavisam nesen. Kā pirmie startēja pasākuma jaunākie dalībnieki mazuļu rāpošanas sacensībās un Bērnu skrējienos.

Dienas gaitā tika dots starts pasākuma jaunajai distancei – 2 km pāru skrējienam, bet pēcpusdienā dāmas baudīja sportošanas prieku 4 un 8 km distancēs. Līdz ar dalībniecēm trasē devās arī pasākuma vēstneses – sabiedrībā zināmas sievietes, kuras skrējiena gatavošanās posmā ikvienu iedvesmoja un mudināja noticēt sev, uzdrīkstēties un nepadoties.

Sacensību garākās distances finišu pirmā sasniedza Līga Girgensone (32 minūtes un 49 sekundes). Viņa atklāj, ka pasākums sagādājis pozitīvas emocijas: "Lucavsalā skrēju pirmo reizi, un trase šķita ātra un interesanta. Īpaši novērtēju Salu tilta posmu ar tā burvīgo skatu. Domāju, ka skrējiens bija labi organizēts un radīja neviltotu prieku kā sievietēm, tā bērniem."

Otra labākā rezultāta īpašniece bija Agita Kaļva (36:04), bet trešā – sporta kluba "MyFitness" trenere Evelīna Parhomenko (36:46), kura pirms abu distanču startiem dalībniecēm palīdzēja iesildīties. Savukārt ātrākās 4 km distancē bija dāmas, kuras teicamus rezultātus jau vairāku gadu garumā uzrāda Latvijā lielākajos šosejas skrējienos: Karīna Helmane-Soročenkova (14:46), Gundega Heidingere (14:54) un Baiba Ažusele (14:58).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!