Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 19. aprīlī Ventspils Piedzīvojumu parkā ar gandrīz 1000 dalībnieku piedalīšanos sākās "Vivus.lv" MTB Maratona 2015. gada sezonas 1. posms. 54 kilometru garajā trasē dubultuzvaru izcīnīja ZZK komandas dalībnieki, cēsinieki Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons.

Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts "TREK" 54km distances starts, jo Ventspilī uz starta izgāja, ne tikai lielākā daļā Latvijas vadošo kalnu riteņbraucēju, bet arī Latvijas rekordists ātrslidošanā, liels kalnu riteņbraukšanas fans Haralds Silovs. Jau no brauciena pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās ZZK komandas braucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kuri pēc divām stundām un sešām minūtēm kopā arī finišēja, trešās vietā esošo Raivi Zīmeli ("MySpot-Stevens") apsteidzot par vairāk nekā divām minūtēm.

Haralds Silovs, kurš lielajā konkurencē ieguva atzīstamo 14. vietu, pēc finiša teica:"Paldies par uzaicinājumu uz "Vivus.lv" MTB Maratonu Ventspilī! Īpaši patika trases daļa pa mežiem Piedzīvojumu parka teritorijā, kur varēju izmantot tehniskās braukšanas priekšrocības! Ja būs iespēja, plānoju startēt arī citos "Vivus.lv" MTB Maratona posmos."

Bagātīgu līdera kreklu ražu "ievāca" Mārtiņš Blūms. Viņa kontā LMT Līdera krekls, "Shimano" U-23 Līdera krekls un "Dateks" Kalnu karaļa krekls.

Sievietēm "Vivus.lv" MTB Maratona pirmajā posmā pārliecinošu uzvaru un "Radisson Blu" Līderes kreklu izcīnīja Lelde Ardava ("Team Rietumu - Delfin"), kura atgriezusies lielajā sportā pēc meitiņas piedzimšanas. Otrā Ventspilī bija Katrīna Jaunslaviete ("eBike Machine"), bet trešā Rūta Brakovska ("Vudlande - Smiltene"), kura finiša spurtā pret kalnu par piecām sekundēm pārspēja 2014. gada "Vivus.lv" MTB Maratona uzvarētāju Grēti Steinburgu (Greete Steinburg).

Lelde Ardava:"Lai arī trase bija interesanta un spēkus dauz prasoša, esmu ļoti priecīga par veiksmīgo sezonas sākumu un ceru, ka izdosies sasniegt ša gada sportiskos mērķus!"

Šogad ļoti spraiga cīņa notiek tradicionāli populārajā "Latvijas Valsts Mežu" pusmaratonā, kur 27 km distancē uzvarētāja laurus plūca Dzintars Ausmanis no komandas "Fans A- Print" (1:04:00), otrais Ivo Irbe ("Volvo Mūsa Motors"), bet trešais viņa komandas biedrs Pēteris Caune.

Ātrākā no dāmām pusmaratona distance Ieva Strēle ("Sportlife Cycling Team"), otrā Dace Čerņavska, bet trešā Līna Berga.

"Team Rietumu-Delfin" ar uzvaru komandu vērtējumā pieteikuši nopietnas pretenzijas uz uzvaru sezonas kopvērtējumā un galveno balvu - ceļojumu ar "Tallink" uz Stokholmu. Otrie Ventspils posmā - "Sportlife Cycling Team", bet trešie "Vokswagen - Veloporfs.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!