Piektdien Ventspilī turpinājās lielākais ielu sporta un kultūras festivāls Baltijā "Ghetto Games"

Piektdien Velo polo turnīra pirmajā dienā savukārt norisinājās atlases spēles, kurās piedalījās astoņas komandas, tostarp sešas Latvijas un divas Polijas komandas. Pārliecinoši pirmo vietu ieguva Polijas spēcīgākā komanda "Apollo 3", otrajā un trešajā vietā ierindojās pašmāju komandas - "Suicide Barbies" un "3 0 3".

Piektdien starptautisko cīņas garu paspēja izgaršot sportisti no Baltijas, Eiropas valstīm un pat citiem kontinentiem, piedaloties BMX frīstaila un ekstrēmās skrituļslidošanas kvalifikācijas sacensībās. Tie, kuri plūks uzvaras laurus šajās divās disciplīnās, tiks noskaidroti sestdien. Labākie saņems 3000 latu naudas balvas no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga rokām.

Uz festivālu ieradusies arī virkne godalgotu Eiropas dejotāju, kas Ventspilī sestdien vērtēs ielu dejotāju sniegumu, bet svētdien pasniegs meistarklases. Viņu vidū starptautiskās deju apvienības "KOBO Power" dalībnieks Zeks Svaga (Zach Swagga), pazīstamais franču dejotājs un horeogrāfs Mārvins Gofins (Marvin Gofin), komandas "Los Kassos" dejotājs Nelson. Sacensības dejošanā savukārt vadīs populārais pašmāju dejotājs Deniss Tumakovs.

"Ghetto Games" festivāls Ventspilī tiek rīkots jau otro gadu un noslēgsies 11.augustā. Svētdien tiks rīkotas sacensības MTB un BMX "dirt" disciplīnā, kā arī veikbordā, Latvijas labākajiem šī ūdens sporta veida pārstāvjiem sacenšoties sieviešu, vīriešu pro un vīriešu open grupās. Dienas beigās tiks noskaidrots arī titula "Augstākais reilijs" ieguvējs. Svētdien tiks organizētas arī aktivitātes skimbordā un snovbordā.

Šogad sacensības un aktivitātes norit 18 sporta veidos - armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!