Foto: Publicitātes foto
Majoru pludmalē svētdien noskaidroti 2015. gada ātrākie pludmales skrējēji 5 un 10 kilometru distancēs. Otro gadu pēc kārtas “Jūrmalas skriešanas svētkos” 10 kilometru distancē uzvaras laurus plūkusi vieglatlēte Anita Kažemāka un Latvijas ātrākais pusmaratonists Jānis Višķers, portālam “Delfi” pavēstīja Gita Deniškāne, SIA “Alpha Baltic” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja.

Kā portālam pastāstīja Deniškāne, Latvijas aktīvākie skrējēji un nūjotāji uz starta līnijas stājās jau pllkst 11:00, bet pirmie līderi tika sagaidīti jau pēc 15 minūtēm. Ātrākās skrējējas 10 kilometru distancē sieviešu konkurencē šogad izrādījās Anita Kažemāka, uzrādot laiku (39 minūtes, 06 sekundes), kā otrā finišēja Līga Girgensone (39 minūtes, 59 sekundes), bet goda pjedastālu noslēdza Jolanta Liepiņa (41 minūte, 07 sekundes).

Savukārt 10 kilometru distancē vīriešu konkurencē ātrākais bija iepriekšējā gada svētku uzvarētājs Jānis VIšķers (32 minūtes, 12 sekundes), aiz sevis atstājot skrējējus - Reini Hartmani (32 minūtes, 29 sekundes) un Kristapu Bērziņu (33 minūtes, 15 sekundes).

"Šodien bija lieliski piemēroti apstākļi skriešanai - nebija karsts, bija patīkams dzestrums. Skriešanu nedaudz apgrūtināja irdenās smiltis un sānu vējš, bet kopumā skrējiens bija ļoti baudāms. Prieks par lielo dalibnieku skaitu, jo skrienot cilvēku pūlis likās tiešām iespaidīgs. Pats galvenais ir tas, ka visi klātesošie un arī paši dalībnieki bija ļoti pozitīvi un uzmundrināja citus skrējējus, " atzina vieglatlēte, 10 kilometru distances divkārtēja uzvarētāja Anita Kažemāka.

Kā atzina Deniškāne, viena no plašāk pārstāvētajām distancēm bija 5 kilometri garā skriešanas distance. Tajā uzvaras laurus plūca Dace Jansone (18 minūtes, 49 sekundes) sieviešu konkurencē, bet starp vīriešiem ātrākais bija Alberts Blajs, uzrādot laiku 16 minūtes, 46 sekundes.

Kopumā "Jūrmalas skriešanas svētkos" starts tika dots piecās dažādās distancēs: 5 un 10 kmilometru individuālajos skrējienos, 5kilometri nūjošanā, 10 (4 x 2,5km) stafetes skrējienā un 0,5 - 1km bērnu skrējienā. Jau no plkst. 11:00 pasākuma apmeklētāji varēja baudīt gan pašas sacensības, gan citas sportiskas un radošas aktivitātes un koncertus visas dienas garumā.

"Jūrmalas skriešanas svētkus" organizē "Alpha Baltic Sport", uz svētkiem aicina Jūrmala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!