Foto: Publicitātes foto
Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls īpaši aicina sacensībās piedalīties vecākus ar bērniem, turklāt ģimenes ar radošākajiem un drosmīgākajiem tērpiem saņems balvas no festivāla atbalstītājiem, informē rīkotāji.

Festivālā tiks apbalvoti radošāko tērpu īpašnieki LEGO bērnu un 4.5km Ģimenes distancēs kategorijās "Ātrākie no zvēriem" par jautrākajiem dzīvnieku tērpiem, "Superģimene" par saliedētāko ģimenes komandu, "Supervaronis" labākajiem filmu varoņu tērpiem", "Mazie brašuļi" atraktīvākajai mazo māsu vai brāļu komandai. Balvas saņems arī drosmīgākie un interesantākie tērpi, kas neietilps nevienā no kategorijām.

"Skrituļslidošana nodarbina gandrīz visas nozīmīgākās muskuļu grupas, kā arī attīsta bērnu līdzsvara izjūtu un fizisko sagatavotību. Tas ir lielisks sporta veids, ar kuru var nodarboties svaigā gaisā un jauniegūtās prasmes noderēs arī ziemas sezonā, kāpjot uz slidām. Tāpēc Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālā uzsvars ir uz pozitīvi pavadītu laiku, un esam izstrādājuši tikai 4,5km garo Ģimenes distanci, kura būs pa spēkam ikvienam jaunajam skrituļotājam kopā ar vecākiem," stāsta festivāla organizators, "Baltijasmaratoni.lv" pārstāvis Kaspars Tupiņš.

Bērni līdz 12 gadu vecumam varbūs īpaši gaidīti Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāla LEGO bērnu distancēs (500-1000m) atbilstoši savai vecuma grupai, turklāt katrs bērns, kurš sasniegs finiša līniju, saņems īpašu medaļu un diplomu par pievārēto distanci, iedvesmojot turpmākiem sasniegumiem. Turpretī bērni kopā ar vecākiem vai radiniekiem var piedalīties arī 4.5km Ģimenes distancē, kas sāksies pie Dzintaru koncertzāles un vīsies cauri jaukajām Jūrmalas ieliņām.

Bērnu vecāki un pusaudži aicināti pieteikties 14.5km Tautas distancei, turpretī skrituļošanas sporta profesionāļi sacenstīsies ātrumā 43,5 km "Turkish Airlines" Sporta distancē. Gada iespaidīgākajā skrituļslidošanas notikumā piedalīsies arī vairāki augsta līmeņa skrituļslidotāji no Vācijas, Beļģijas, Jaunzēlandes, Polijas, Igaunijas, kā arī Latvijas čempioni. Ikviens interesents aicināts piedalīties atklātajā treniņā sestdien plkst.12.00 Dzintaru Mežaparkā kopā ar pasaules skrituļslidošanas čempioniem.

Organizatori atgādina, ka reģistrējoties mājas lapā līdz 29. jūlijam, bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība Jūrmalas skrituļslidošanas festivālā ir bez maksas. Piedaloties sacensībās, obligāta ir aizsargķivere, bet ļoti vēlami un ieteicami ir arī ceļu un roku sargi, īpaši bērniem. Reģistrēties Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālam var elektroniski mājas lapā http://www.baltijasmaratoni.lv/, kā arī visos sporta preču "Fans" veikalos un skrituļslidu veikalā "Taktika.lv" līdz 29. jūlijam. Festivālam iespējams reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā par paaugstinātu dalības maksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!