Foto: Publicitātes foto
Jau šīs nedēļas nogalē Ventspils pilsētas sērfa pludmalē četru dienu garumā norisināsies Baltijas mērogā plašākais kaitbordistu pasākums "Kite Party 2011", kam pieteikušies pussimts sportistu no Baltijas valstīm un Krievijas, informē pasākuma organizatori.

Pasākuma programmā ietilpst semināri kaitborda iesācējiem, sacensības četrās disciplīnās pieredzējušiem kaitbordistiem, kā arī saulainu un pozitīvu vibrāciju piesātināti atpūtas pasākumi ikvienam "Kite Party" apmeklētājam.

Šī gada "Kite Party", kas norisināsies jau septīto reizi, sāksies jau ceturtdien, 28. jūlijā, ar semināru kaitborda iesācējiem, kas vēlas gan teorētiski, gan praktiski apgūt ekstrēmā sporta veida pamatus. Turpretī lietpratēji un profesionāļi, kas vēlas pierādīt savas kaitborda prasmes, pludmalē būs sastopami sacensību laikā piektdien un sestdien.

Sacensības šogad norisināsies "Freestyle", "Wave", "Coarse race" un "Fun race" disciplīnās vīriešu un sieviešu konkurencē. Šobrīd dalībai sacensībās pieteikušies jau vairāk nekā 50 kaitbordisti vecumā no 14 līdz 48 gadiem. Dalību apstiprinājuši arī iepriekšējo gadu godalgoto vietu ieguvēji. Jau tradicionāli lielākais sportistu skaits sacensībās būs no Latvijas, taču šogad īpaši sasparojušies Lietuvas kaitbordisti, kas savu valsti pārstāvēs plašā pulkā – sacensībām pieteikušies jau 14 Lietuvas sportisti. Arī jaunākā "Kite Party 2011" dalībnieka tituls pienākas lietuviešiem – to dala divi 14 gadus vecie kaitbordisti Germants Juskaitis un Domants Jusionis, savukārt gados jaunākais Latvijas pārstāvis sacensībās būs 16 gadus vecais Dāvis Čeže.

"Esmu gandarīts, ka kaitborda mīļotāju skaits ik gadu palielinās, tāpēc arī "Kite Party" gaidām gan vairākkārt godalgotus braucējus, gan jaunos talantus, kā arī visus citus no vēja atkarīgos no Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm, lai trīs dienu garumā baudītu jūru, saules starus, vēju un kopīgu kaitošanu Ventspils sērfa pludmalē!" stāsta ilggadējais "Kite Party" organizators un pasākuma idejas autors Larss Āboliņš.

Reģistrācija turpināsies arī pasākuma laikā, tāpēc prognozējams, ka sacensību dalībnieku skaits vēl pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!