Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 13. augustā, pa Kuldīgas senatnīgajām ielām tiks aizvadīts jau vienpadsmitais pusmaratons, kas iepriecinās ar jaunu trases maršrutu. Tajā spēkus varēs izmēģināt bērnu skrējienos, 5 un 10 kilometru distancē, kā arī pusmaratonā. Arī šogad tieši Kuldīgā tiks noskaidrots Latvijas čempions, informēja organizatori.

Skriešanas seriāla "Bigbank skrien Latvija" 5. posms šogad pārsteigs ar jaunu trasi, līdz ar to gaidāmi jauni rekordi. Trase, kā ierasts, vīsies pa vēsturiskajām ieliņām starp skaistajiem Kuldīgas namiem, taču šogad atkal goda vietu ieņems senais ķieģeļu tilts. Šis trases posms maršrutā atjaunots pēc daudzu skrējēju lūguma.

Kuldīgas pusmaratons sakrīt ar Riodežaneiro Olimpiādes norises laiku. Lai atbalstītu Latvijas sportistus, organizatori aicina ikvienu trasē doties Brazīlijas ritmu garā ar jautru noskaņojumu un košiem tērpiem. Visatraktīvākajam sacensību dalībniekam būs iespējams tikt pie vērtīgas balvas.

Sacensībām var pieteikties "Bigbank skrien Latvija" mājaslapā "bigbankskrienlatvija.lv". Īpašs piedāvājums ir Kuldīgas novada iedzīvotājiem – iespēja par zemāku cenu reģistrēties Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, darba dienās no 8.00 līdz 17.00.

Šogad pieveikt 5,27 km aicināti arī nūjotāji. Saņemt numurus un reģistrēties varēs jau 12. augustā EXPO. Starti – 13. augustā: 10.00 – pusmaratonam, 12.30 – 5 km un 10 km distancei (arī nūjotājiem), bet 14.15 sākas starti bērnu skrējieniem.

Pusmaratona laikā Kuldīgā satiksmei būs slēgtas vairākas ielas, un automašīnas trasē netiks ielaistas, tādēļ lūgums savlaicīgi pārvietot automašīnas, ja plānots kurp doties.

No 9.30 līdz 14.30 būs pilnībā slēgta transporta kustība Pētera ielā, Akmens ielā, Upes ielā, Baznīcas ielā, Policijas ielā, Kalna ielā, 1905. gada ielā un Skolas ielā.

Daļēji slēgta satiksme būs Grants ielā no Piltenes ielas līdz iebrauktuvei estrādē, Ventspils ielā no Kaļķu ielas līdz Grants ielai, Virkas ielā no Ventspils ielas līdz Akmens ielai, Kaļķu ielā no Ventspils ielas līdz Akmens ielai, Stendes ielā no Baznīcas ielas līdz Vijolīšu ielai, Liepājas ielā no Rātslaukuma līdz Pilsētas laukumam, Piltenes ielā no Liepājas ielas līdz Grants ielai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!