Foto: Publicitātes foto
Visā pasaulē tradicionāli lielu starptautisku notikumu, it īpaši sporta pasākumu organizēšana nav iedomājama bez brīvprātīgo palīgu iesaistīšanās.

Arī Latvijā notiekošais masveidīgākais un starptautiskākais sporta notikums – "Lattelecom" Rīgas maratons – katru gadu pulcē simtiem brīvprātīgo palīgu. Tāpēc arī šogad biedrība "VSK Noskrien" sadarbībā ar "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoriem aicina pievienoties brīvprātīgo palīgu komandai. Tieši pateicoties brīvprātīgo atbalstam, palīdzībai, uzmundrinājumiem un smaidiem, tiek radīta pasākuma atmosfēra un noskaņa.

Brīvprātīgajiem palīgiem būs iespējams iesaistīsies dažādos maratona sagatavošanas darbos, laika periodā no 9.-17.maijam, palīdzot vairāk nekā 25 000 dalībniekiem, veidojot īpašu pasākuma atmosfēru, un, liekot ikvienam dalībniekam justies droši esot gan trasē, gan skrienot garām trases enerģijas punktiem, pasniedzot glāzi ūdens, uzmundrinot skrējējus finiša taisnē, pasniedzot piemiņas medaļas, un tie ir tikai daži veidi kā iespējams palīdzēt, nodrošinot svētkus gan skrējējiem, gan līdzjutējiem un pilsētas viesiem.

Īpašs jaunums ir brīvprātīgo palīgu iesaistīšanās "Latvijas prezidentūras Kultūras kilometra" un Nāciju parādes norisē. Piemēram, Kultūras kilometra aktivitātes, t.sk. "Kultūras goda sardze" pie Brīvības pieminekļa, arī ir lielā mērā atkarīgas tieši no simtiem dejotāju brīvprātīgas iesaistes, lai visas dienas garumā dejotu un iepriecinātu gan skrējējus, gan līdzjutējus.

"Lattelecom" Rīgas maratonam atzīmējot savu 25.jubilejas gadu, šogad pasākuma programma pirmo reizi aptvers visu nedēļas nogali ar dažādiem pasākumiem. Sestdien, 16. maijā, 11.novembra krastmalā notiks "Rimi" bērnu skrējiens, Nāciju parāde jeb starptautisko skrējēju gājiens, kā arī Makaronu ballīte jeb "Pasta party". Savukārt svētdien, 17. maijā, notiks "Lattelecom" Rīgas maratons ar tradicionāli ierastajām 4 distancēm (42km, 21km, 10km un 5km). Lai Maratona nedēļas nogale noritētu veiksmīgi, nepieciešama dažādu profilu un pieredzes brīvprātīgo palīgu iesaiste.

Iesaistoties plašajā pasākumu programmā, brīvprātīgajiem būs iespējams iegūt pieredzi un ieskatu dažādos atsevišķos pasākumu organizēšanas procesos, gan pirms, gan maratona dienā. Iepriekšējā pieredze palīgu lomā nav obligāta, tomēr minimālais vecums, no kura iespējams iesaistīties, ir 16 gadi.

Pieteikties brīvprātīgo darbam var aizpildot anketu, kas izvietota Lattelecom Rīgas maratona mājaslapā sadaļā PALĪGI http://www.lattelecomrigasmaratons.lv/lv/maratona-nedela/paligu-pieteiksanas/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!