Foto: Publicitātes foto
"Lattelecom" Rīgas maratons sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas sacensties Latvijas Skolu kausā, kas notiks maratona ietvaros, informē sacensību rīkotāji.

Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu. Ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu jau trešo gadu kausa izcīņā tiek aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī no visas Latvijas.

"Mēs vēlējāmies Latvijas lielākos skriešanas svētkus padarīt pieejamus ikvienam bērnam un pusaudzim visā Latvijā. Mīlēt sportu iespējams iemācīties tikai caur pozitīvām emocijām un skriešana cauri Rīgas centrālajām ielām plecu pie pleca ar saviem klases biedriem un vēl vairākiem desmitiem tūkstošu skrējēju ir labākā sporta stunda, kādu varu iedomāties. Tādēļ no mūsu puses bija ļoti svarīgi dod šo iespēju ne tikai rīdziniekiem, bet jauniešiem no visas Latvijas", saka Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

Līdz 20. aprīlim Latvijas Skolu kausa izcīņas dalībniekiem – 1500 skolēniem no Rīgas skolām un 1000 skolēniem no citām Latvijas pilsētām – noteikta īpaši izdevīgu dalības maksa - 1,50 eiro. Pārējo dalības maksu sedz Rīgas dome un Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Lattelecom Rīgas maratona organizatoriem.

Kausa izcīņa norisināsies divās atsevišķās ieskaitēs – 6 km distancē un "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā 4,2 km distancē.

Kausa izcīņā piedalās tikai skolas, no kurām finišē vismaz 20 dalībnieki, summējot 20 labāko dalībnieku iegūto vietu vecuma grupā. Latvijas Skolu kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits. Latvijas Skolu kauss un komandu TOP tiks veidots atsevišķi "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam un 6 km distancei. Tiks apbalvotas pirmo trīs vietu ieguvējas komandas, savukārt aktīvākajiem skolotājiem tiks pasniegtas veicināšanas naudas balvas.

2017. gada "Lattelecom" Rīgas maratona Latvijas Skolu kausa TOP10:
1. Aizputes vidusskola
2. Sporta skola "Arkādija"
3. Rīgas Centra Humanitārā vidusskola
4. Rīgas 49. vidusskola
5. Rīgas 66. speciālā vidusskola
6. Rīgas Valsts 2. ģimnāzija
7. Āgenskalna Valsts Ģimnāzija
8. Rīgas Hanzas vidusskola
9. Ziemeļvalstu ģimnāzija
10. Rīgas 21. vidusskola

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!