Baltijas lielākajiem skriešanas svētkiem iezīmējot vienu nedēļu līdz starta šāvienam, Lattelecom Rīgas maratons aicina rīdziniekus no abiem Daugavas krastiem šo svētdien, 7. maijā pievienoties uz simbolisku pirms starta koptreniņu AB dambī, informē sacensību rīkotāji.

Olimpiska līmeņa skrējēju un pieredzējušu treneru gādībā plānots veikt vieglu skrējienu pašā Rīgas sirdī, dodot iespēju baudīt pilsētu pilnā krāšņumā un klātienē aizgūt pēdējos padomus veiksmīgiem startiem. Profesionāla fotogrāfa uzraudzībā būs iespēja uzņemt ainavisku fotogrāfiju ar sevi, draugiem un Rīgas pilsētas skatiem fonā.

Treniņu vadīs Latvijas ātrākās skrējējas – Rio olimpiete Ilona Marhele, olimpisko normatīvu izpildījusī Anita Kažemāka un pieredzējusī skrējēja un fitnesa trenere Zanda Zariņa Rešetina. Treniņā būs iespēja satikt un konsultēties ar sporta ārsti Sandru Rozenštoku un treneriem no "Sporta laboratorijas".

Treniņam aicināti pievienoties visu līmeņu skrējēji un distanču pārstāvji. Dalībnieki tiks aicināti pievienoties lielai kopbildei ar Rīgas krastmalu un baznīcu torņiem fonā, lai simboliski noslēgtu gatavošanās posmu maratonam un iezīmētu vienu nedēļu līdz gaidāmajiem skriešanas svētkiem.

Simbolisks koptreniņš un fotografēšanās ar maratona favorītiem – elites skrējējiem turpat AB dambī notiks arī 13. maijā plkst. 10.00, dienu pirms startiem 14. maijā.

Organizatori atgādina, ka svētku brīvdienu un pārcelto darba dienu dēļ pieteikšanās Lattelecom Rīgas maratonam par samazinātu cenu turpināsies visu nedēļu līdz 8. maijam.

Joprojām turpinās arī dalībnieku reģistrācija uz Rimi Bērnu dienas visiem skrējieniem. Reģistrēties visām 13.-14. maija distancēm iespējams Lattelecom Rīgas maratona mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!