Foto: Publicitātes foto
Kopā ar Latvijas vadošajiem treneriem, olimpiešiem un nozares ekspertiem jaunā "Lattelecom" Rīgas maratona "adidas Runners" skriešanas skolas sezona piedāvās plašu un visaptverošu skriešanas treniņu atbalstu astoņu mēnešu garumā no oktobra līdz maijam.

Ikvienam veselīga dzīvesveida piekritējam būs iespēja pievienoties treniņu un mācību posmam, regulāri satikt vadošos trenerus un dalīties savā pieredzē un motivācijā ar citiem skrējējiem. Sezona sāksies jau 28. un 29. oktobrī ar pirmo no četrām treniņiem veltītām nedēļas nogalēm jeb "Warm-Up Weekend", kas ar daudzpusīgu treniņu pieeju ievadīs jaunajā gatavošanās posmā.

"Lattelecom" Rīgas maratons jau sesto gadu piedāvā plašus sagatavojošos skriešanas treniņus un mācību programmu ikviena līmeņa skrējējam. Skolas sestajā pastāvēšanas gadā būtisku pienesumu dos šogad dzimusī "adidas Runners" skrējēju un treneru komūna, kuras ietvaros tiek organizēti regulāri skriešanas treniņi un nodarbības. Apvienojot spēkus, jaunajā sezonā "Lattelecom" Rīgas maratona sagatavojošā treniņu programma sauksies "adidas Runners" skriešanas skola.

"adidas Runners" skriešanas skolas sezona sāksies ar četrām treniņiem veltītām nedēļas nogalēm jeb "Warm-Up Weekend". Katra nedēļas nogale sastāvēs no diviem treniņiem – pa vienam sestdienu un svētdienu rītos. Treniņi plānoti daudzveidīgi, iekļaujot izturības, spēka, ātruma un vispārējās fiziskās sagatavotības virzienus, un tiks organizēti savstarpēji papildinoši, lai dalībniekiem, apmeklējot abus treniņus, dotu maksimālu trenējošu efektu. Katrai nedēļas nogalei būs savs treniņu virziens un uzdevumi.

Pirmā nedēļas nogale 28. un 29. oktobrī tiks atklāta ar spēka treniņu sestdien, plkst. 10.00 Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē. Pieredzējušās "DCH Studijas" fitnesa treneru komandas vadībā treniņš koncentrēsies uz skrējējiem būtisko muskuļu grupu attīstīšanu un nostiprināšanu. Savukārt svētdien, plkst. 10.00 no "adidas Runners" treniņu bāzes Citadeles ielā 2 norisināsies garāks, atjaunojošs skrējiens kopā ar Latvijas čempioni un vicečempioni maratonā Anitu Kažemāku un Zandu Zariņu-Rešetinu, kā arī vienu no ātrākajiem garo distanču skrējējiem Renāru Rozi.

Vietu skaits treniņos ir ierobežots un organizatori aicina laicīgi nodrošināt savu dalību, piesakoties pirmajiem Warm-Up Weekend treniņiem 28. un 29. oktobrī šeit – http://bit.ly/weekend-sign-up. Treniņi ir bez maksas un piemēroti visu distanču skrējējiem un sagatavotības līmeņiem.

Jaunajā sezonā plānoti četri Warm-Up Weekend sekojošajos datumos:

28. un 29. oktobris;

11. un 12. novembris;

25. un 26. novembris;

9. un 10. decembris.

"Lattelecom" Rīgas maratons un "adidas Runners" jaunajā skriešanas sezonā piedāvās vienotu, sistemātisku pieeju sagatavojošiem treniņiem. Skrējējiem būs iespēja trenēties pēc īpašiem "adidas Runners" 16, 12 un 8 nedēļu treniņu plāniem, kuru veicamie uzdevumi tiks pielāgoti gan "Lattelecom" Rīgas maratona iknedēļas brīvdienu treniņiem Mežaparkā, gan "adidas Runners" atvērtā skriešanas kluba treniņiem darba dienās. Vienotā pieeja dos iespēju trenēties sistemātiski un satikt trenerus un citus programmas skrējējus līdz pat četrām reizēm nedēļā, lai dalītos ar savu progresu un viens otru motivētu ziemas-pavasara sezonā.

"adidas Runners" skriešanas komūna jau šobrīd tiekas trīs reizes nedēļā Citadeles ielā 2, lai aizvadītu aktīvus sagatavojošos treniņus dažādās variācijās un intensitātēs.

30. oktobrī tiks atklāta pieteikšanās unikālai "adidas Runners" treniņu un "Lattelecom" Rīgas maratona vēstnešu programmai "Mans pirmais maratons". Jau piekto gadu organizatori dos iespēju ducim atbilstošu, apņēmīgu un motivētu skrējēju parādīt savu labāko sniegumu, trenējoties savam pirmajam maratonam vai pusmaratonam. "Mans pirmais maratons" programmas ietvaros skrējēji saņems pilnu atbalstu un nodrošinājumu: individuālu treniņu plānu un treniņus Anitas Kažemākas vadībā, "adidas" apģērbu un skriešanas apavus, slodzes testu un veselības pārbaudes sporta ārsta uzraudzībā, kā arī citu partneru un "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru atbalstu visā sagatavošanās periodā no novembra līdz maijam. Pieteikšanās programmai būs pieejama no 30. oktobra Lattelecom Rīga maratona mājas lapā – www.lattelecomrigasmaratons.lv

Iestājoties ziemai, skriešanas teorētiskos aspektus un motivāciju treniņiem skrējēji būs aicināti smelties trijās skriešanas konferencēs jeb "Lekcijās" – 13. janvārī, 10. februārī un 3. martā. Jaunais formāts piedāvās gan aizraujošus skrējējus stāstus, vērtīgas atziņas un treniņu padomus, gan jaunāko un aktuālāko skriešanas nozarē no "Lattelecom" Rīgas maratona partneriem. Savukārt padziļinātas zināšanas būs iespējams gūt trīs darba grupās, kurās par treniņu plāniem, skriešanas tehniku, uzturu un citām vērtīgām tēmām stāstīs Latvijas labākie un pieredzējušie skrējēji, treneri un eksperti. Lekciju tēmas un pieteikšanās tik izziņota, tuvojoties gadu mijai.

Savukārt, tuvojoties pavasarim, neiztrūkstoša "Lattelecom" Rīgas maratona sastāvdaļa ir iknedēļas svētdienas koptreniņi Mežaparkā, kas šogad norisināsies jau 10. gadu pēc kārtas. Iekļaujoties sistemātiskā treniņu procesā, no 11. marta, katru svētdienu, plkst. 10.00 ar treneru un profesionālu sportistu atbalstu ikvienam skrējējam būs iespēja veikt kvalitatīvu sagatavojošu treniņu savai izvēlētajai distancei kopā ar citiem Lattelecom Rīgas maratona dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!