Foto: F64
Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi piedalīties pirmajā kopīgajā Eiropas Sporta nedēļā, kas notiks no 7. līdz 13. septembrim, vēsta pasākuma rīkotāji.

Eiropas Sporta nedēļas atklāšanas pasākums notiks 7. septembrī plkst. 10.00 laukumā pie Brīvības pieminekļa Rīgā, bet sportiski pasākumi notiks visā Latvijā. Organizatori sagaida, ka Latvijā Eiropas Sporta nedēļas atklāšanas pasākumā savu fizisko aktivitāšu prasmi demonstrēs vairāk nekā 300 bērnudārza audzēkņu, ielu vingrotāji un citi veselīga dzīvesveida piekritēji.

Par pirmās Eiropas Sporta nedēļas vēstnesi Latvijā izvēlēta brīvās cīņas sportiste Anastasija Grigorjeva.

Neskatoties uz to, ka šis ir pirmais gads, kad visā Eiropā vienlaikus notiek Sporta nedēļa, iedzīvotāju un dažādu organizāciju interese par dalību tajā ir ievērojama. Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ieplānoti vairāk kā 1500 pasākumi visā Latvijā, un tiek lēsts, ka tajos piedalīsies vairāk nekā 100 000 dažāda vecuma dalībnieku neatkarīgi no vecuma, tautības vai fiziskās sagatavotības.

Šīs nedēļas ietvaros notiks arī Vislatvijas Spēka diena, kuras laikā ikviens interesents varēs parādīt savu spēku, pievelkoties pie stieņa kādā no vairāk kā 80 "Spēka punktiem", kas būs pieejami visā Latvijā.

Papildus Latvijā tiks organizētas vairākas tematiskās dienas, piemēram, sports izglītības iestādēs, darbavietās, brīvā dabā, sporta klubos/fitnesa centros.

Ikviens aicināts savas sportiskās aktivitātes, gatavošanos Eiropas Sporta nedēļai vai pašu pasākumu norisi dokumentēt, izmantojot kampaņas aicinājumu "Esi aktīvs!" (tēmturis sociālajos tīklos – #BeActive). Par Eiropas Sporta nedēļas aktualitātēm un pasākumiem vairāk iespējams uzzināt Latvijas Tautas sporta asociācijas (LTSA) mājaslapā.

Eiropas Sporta nedēļa ir jauna Eiropas Komisijas iniciatīva, kuras ietvaros visu Eiropas valstu iedzīvotāji tiek mudināti būt aktīvāki un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm ik dienu. Tās mērķis ir veicināt iedzīvotāju pievēršanos aktīvākam dzīvesveidam, tā uzlabojot savas dzīves kvalitāti un vairojot labsajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!